Antalyaspor'da Adam Buksa'nın bonservis bedeli belli oldu

30.09.2023 - 22:53 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 00:15

Fenerbahçe’nin ardından İstanbulspor’a da 2 gol birden atan Adam Buksa, futbol kamuoyunun gündemine yerleşti. Lens’ten kiralanan Polonyalı golcünün satın alma opsiyonunun bedeli de belli oldu.

Antalyaspor'da Adam Buksa'nın bonservis bedeli belli oldu

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Antalyaspor’un sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lens’ten transfer ettiği Adam Buksa, son 3 haftada ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başladı. Ligin ilk 4 haftasında skor katkısı veremeyen Polonyalı, son 3 maçta ise Süper Lig’e damga vurdu.  

Son 3 maçı boş geçmedi

Akdeniz ekibiyle ilk gollerini Fenerbahçe karşısında atan 27 yaşındaki futbolcu, kaydettiği 2 gole rağmen takımına puanı getiremedi. 3-2 kaybedilen Fenerbahçe mücadelesinin ardından bu kez 2-0 mağlup edilen Samsunspor karşısında asist katkısı veren Buksa, İstanbulspor karşısında da maçın yıldızı oldu. Mücadele 1-0 İstanbulspor lehine devam ederken, 10 dakika içinde 2 gol birden kaydeden Buksa, galibiyeti getiren isim olurken, son 3 maçta Antalyaspor’un attığı 6 golün 5’ine de direkt katkı sunmuş oldu.

Satın alma opsiyonu Antalyaspor’da

Sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lens’ten kiralanan Buksa’nın satın alma opsiyonu da Antalyaspor’da bulunuyor. Geçtiğimiz sezon başında New England’dan Lens’e 6 milyon Euro karşılığında transfer olan Buksa için Kırmızı-Beyazlıların 4.5 milyon Euro ödemesi halinde bonservisini eline alabilecek. 

Maaşının 3’te 2’sini Lens ödüyor

Lens’ten yıllık 1.5 milyon Euro kazanan Adam Buksa’nın bu maaşının tamamı da Antalyaspor tarafından ödenmiyor. Kırmızı-Beyazlıların kasasından yaklaşık 550 bin Euro çıkarken, geri kalanı ise Fransız ekibi tarafından ödeniyor.

Lens’te sakatlık sorunları yaşadı

MLS ekiplerinden New England’dan gösterdiği performansla Lens’e transfer olan Adam Buksa, geçen sezon yaşadığı sakatlıklar sebebiyle fazla şans bulamadı. Fransız ekibiyle toplamda 9 maça çıkarken 1 gol ve 1 asist üretti. 2021 yılında ilk kez Polonya Milli Takım formasını da giyen Buksa, 9 maçta 5 gol kaydetti. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın Adam Buksa'ya teklifi belli oldu!
Habere Git

5 maçta 5 gole katkı

Bu sezon Antalyaspor’da toplam 5 maça çıkan Adam Buksa, 5 gole katkı koydu. 4 gol ve 1 asiste imza atan Buksa, Konyaspor ve Sivasspor karşılaşmalarında ise sakatlığı gerekçesiyle forma giyemedi. 

“Atabildiğim kadar atmak istiyorum”

İstanbulspor maçının yıldızı olan Adam Buksa, maç sonunda yayıncı kuruluşa da açıklamalarda bulundu. İlk yarıda ortaya koydukları futbolu beğenmediğini ifade eden Buksa, “1-0 geriye düştük. İkinci yarı takım karakter gösterdi ve kazanmak için zorladık. 2 gol bulmak gerekiyordu ve bulduk. Sezon başında böyle maçlar oynayıp kazanamıyorduk. Artı k kazanıyoruz. Olabildiğince gol atmak istiyorum. Bu ligde çok kaliteli golcüler var. Ben her zaman katkı sağlamak istiyorum ve gol atmak istiyorum” sözlerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler