Kadın A Millî Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası'dan kura yorumu

05.03.2024 - 18:13 | Son Güncellenme: 05.03.2024 - 18:25

Son dakika | Kadın A Millî Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Euro 2025 kura çekiminin ardından açıklamada bulundu. İşte tüm detaylar...

Kadın A Millî Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası'dan kura yorumu

AJANSSPOR HABER

Kadın A Millî Takım'ın da mücadele edeceği Euro 2025'te kura çekimi yapıldı. Kura çekimine 3'üncü torbadan giren Milli Takım, B1 Grubu'nda Azerbaycan, Macaristan ve İsviçre ile eşleşti. Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.

"Birinci torbadan iyi bir rakibin geleceğini biliyorduk"

Necla Güngör Kıragası, kura çekimi sonrası ortaya çıkan 1. Grup eşleşmesini değerlendirdi. "Öncelikle kuramız hayırlı, uğurlu olsun." ifadesini kullanan Kıragası, "Birinci torbadan iyi bir rakibin geleceğini biliyorduk. Rakibimiz İsviçre, kendini kadın futbolunda ispat etmiş, sürekli üstlere oynayan; Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda sürekli yer alan bir ülke. İsviçre ile oynayacağımız maçlarda edineceğimiz deneyim, bizim için çok kıymetli olacaktır" dedi.

"Rakiplerimizden birini iyi biliyor olmak avantaj"

Türkiye ile Azerbaycan arasında yıllardır süren dostluk ve kardeşliğin baki olduğunu belirten Kadın A Millî Takım Teknik Direktörü, "Kendileriyle bugüne kadar çok sayıda hazırlık maçı yaptık. İki ülke birbirini çok iyi tanıyor. Bu sebeple rakiplerimizden bir tanesini iyi biliyor olmak, bizim adımıza güzel bir avantaj" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
A Milli Takımın EURO 2025 Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu
Habere Git

"Bu turnuva kadın futbolunu daha da yükseltecek"

Sözlerine devam eden Necla Güngör Kıragası, "Macaristan da kendi değerini ortaya koyan, oynadığı futbolla göze hitap etmeye çalışan; belirli sistemlerin üzerinde emek veren bir takım. Şimdi rakiplerimiz üzerine analizler yapacağız. Bu turnuvanın gelecek adına ülkemizdeki kadın futbolunu daha da yükselteceğine inanıyorum. Hepimize tekrar hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler