Süper Lig'i garantileyen Ankaragücü'nde Faruk Koca ve Mustafa Dalcı konuştu

01.05.2022 - 18:39 | Son Güncellenme: 01.05.2022 - 18:50

Spor Toto 1. Lig'de bitime 3 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen MKE Ankaragücü'nde başkan Faruk Koca ve teknik direktör Mustafa Dalcı açıklamalarda bulundu

Süper Lig'i garantileyen Ankaragücü'nde Faruk Koca ve Mustafa Dalcı konuştu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasında konuk ettiği Yılport Samsunspor ile 0-0 berabere kalan MKE Ankaragücü, bitime 3 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Bir sezon aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükselen sarı-lacivertli ekipte futbolcular, teknik heyet ve tribünleri dolduran taraftarlar, büyük sevinç yaşadı.

Mustafa Dalcı: "Şimdi bunun tadını çıkarıyorum" 

Maç sonu Ankaragücü'nün sürekli ligi domine ettiğini söyleyen teknik direktör Mustafa Dalcı, "Oyuncularımı, şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu takımı şampiyon yapmam lazımdı. Bunu başardım. Hayatımın en mutlu günü. Şimdi bunun tadını çıkarıyorum" dedi.

Mustafa Dalcı geçen sezon bir dönem geçici teknik adam olmak üzere 15 maçta görev yapmıştı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ise haklarını aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

 

Faruk Koca: "Bu takımı Süper Lig'de şampiyon yapacağız"

 

"Çok heyecanlı, çok çoşkuluyuz. Büyük bir camianın yükü üstümüzdeydi. Takımımz çok stresli oynadı bugün. Sonuçta finali başarıyla geçirdik. Bütün camia, oyuncular ve teknik ekibin kutluyorum. Şampiyonluk kutlamasını 19 Mayıs Stadyumu yerinde yapacağız. 19 Mayıs Stadyumunun hemen  yapılması için şanmpiyonluk kutlamasını orada yapacağız. Bu camia, bunu hak etti. Ankaragücü bundan sonra hep Süper Lig'de mücadele edecek. Orada Avrupa'ya gideceğiz ve şampiyonluk hedefimiz var. Bu takımı Süper Lig'de şampiyon yapacağız. Yönetim olarak elimzden geleni yapacağız. Hocamız ile ilgili ön yargılar vardı. Hocamızla görüştük ve arkasında olduğumuzu söyledik. Arkasında durduk. Takımımıza ve teknik ekibimize gönülden inanıyorduk, haklı çıktık. Bütün camiaya hayırlı olsun. Yaklaşık 2-5 aydır Süper Lig'e çıkacağımızı düşünerek hamleler yaparak oyuncularla görüşmeler yaptık. Kamp öncesi gereken adımları yapacağız. Bayramdan sonra şampiyonluk kutlamasını yaptıktan sonra gelecek sezonun hazırlığını yapacağız."

Senin için hazırladığımız haberler