Bu sezon şampiyon kim olur? İşte cevabı...

09.08.2024 - 18:23 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 20:24

Süper Lig'de 2024/25 sezonunda şampiyon kim olacak, hangi takımlar küme düşecek? Yapılan araştırma sonucu taraftarların verdiği cevaplar belli oldu.

Bu sezon şampiyon kim olur? İşte cevabı...

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de 2024/25 sezonu, son şampiyon Galatasaray'ın evinde Hatayspor'u konuk edeceği maçla başlayacak. Mücadele bu akşam saat 21.00'da oynanacak.

Yeni sezon heyecanı başlamışken şampiyonluğa hangi takımın ulaşacağı da merak konusu oldu. NG Araştıma'nın yapmış olduğu araştırmaya göre bu uzun maratonun sonunda hangi takımın güleceği, hangi takımların küme düşeceği belli oldu.

Şampiyonluğun favori adayları

Araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 41'i Galatasaray'ı şampiyonluğun favorisi olarak seçti. Yüzde 36'lık kısım Fenerbahçe'yi, yüzde 17'lik kısım ise Beşiktaş'ı öne çıkardı.

İlgini Çekebilir
Türk futbolunda adalet arayışı! Hacıosmanoğlu yaraları sarabilecek mi?
Habere Git

Süper Kupa maçı şampiyonluğu etkiledi mi?

Beşiktaş'ın Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısında aldığı 5-0'lık tarihi galibiyetin şampiyonluk adayları yarışında yaptığı etki şöyle oldu: Araştırmaya katılanların yüzde 82'si tuttuğu takımın her koşulda şampiyon olacağına inandığını kaydetti.

Fakat takımını her zaman şampiyon gören taraftarların dışında Fenerbahçe yüzde 37'lik oranla şampiyonluk yarışında öne geçti. Galatasaray yüzde 35, Beşiktaş ise yüzde 14'te kaldı.

Küme düşmeye yakın adaylar

Katılımcılar, sezon sonu küme düşeceğini düşündüğü takımları da belirtti. Buna göre tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele edecek olan Bodrum FK, yüzde 28 ile küme düşmeye en yakın görülen takım oldu. Katılımcıların yüzde 16'sı Eyüpspor'u, yüzde 11'i ise Hatayspor'u küme düşme adayı olarak belirledi.

En başarılı teknik direktör kim olur?

2024/25 sezonu öncesi Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'yu takımın başına getirdi. Galatasaray, son 2 sezonun şampiyon hocası Okan Buruk ile devam etme kararı alırken, geçen sezonu hoca arayışıyla geçiren Beşiktaş uzun zamandır görüşmelerini yürüttüğü Hollandalı çalıştırıcı Giovanni van Bronckhorst ile anlaştı. Trabzonspor ise 2022'de, 38 yıllık şampiyonluk hasretine son veren deneyimli teknik adam Abdullah Avcı ile yola devam etti.

Taraftarlar, önümüzdeki sezon en başarılı teknik direktörün kim olacağını seçti. Mourinho, katılımcıların yüzde 36'sının oyunu alarak zirveye yerleşti. Yüzde 26'lık kesim Okan Buruk, yüzde 10'luk kesim ise Van Bronckhorst dedi.

Senin için hazırladığımız haberler