"Bu salaklarla savaşmalıyız"

01.03.2020 - 14:57 | Son Güncellenme: 01.03.2020 - 12:30

"Bu salaklarla savaşmalıyız"

Hoffenheim ile Bayern Münih arasında yapılan Bundesliga maçı konuk ekibin 6-0'lık üstünlüğü ile sona ererken, maça Hoffenheim'in sahibi Dietmar Hopp aleyhine açılan küfürlü pankartlar ve bu nedenle maçın durması damga vurdu. Futbolseverler, iki takım oyuncularının dayanışma amacıyla maçın son bölümünde top çevirdiği tarihi anlara şahitlik etti.

Karşılaşmanın 67. dakikasında Bayern Münih taraftarlarının bulunduğu bölümde Hoffenheim'ın sahibi Hopp'a yönelik hakaret içeren pankart açılması sebebiyle maçın hakemi Christian Dingert, müsabakayı durdurmuş, iki dakika sonra karşılaşmayı kaldığı yerden başlatan Dingert, 77. dakikada bir kez daha Hopp'a yönelik hakaret içeren pankart açılması sonucu yeniden maçı durdurmuştu.

Bayern Münih Kulübü yöneticileri ve bazı futbolcular, taraftarlarının bulunduğu tribüne giderek uyarılarda bulunurken, Dingert iki takım oyuncularını soyunma odasına göndermişti.  Yaklaşık 10 dakika sonra sahaya dönen iki takım futbolcuları mücadeleyi bırakıp pankartı açan taraftarları protesto etmek amacıyla yaklaşık 13 dakika birbirleriyle paslaşarak dayanışma gösterdi ve tarihi anların ortaya çıkmasını sağladı.

 

Bayern Münih CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, rakip kulübün sahibi Dietmar Hopp ile saha kenarından oyuncuları birlikte alkışlarken; maçın ardından iki takım oyuncuları ve yöneticiler, tribünde kalan seyircilere alkış tuttu.

Olay hakkında ne dediler?

Yaşananların ardından iki takımdan da açıklamalar geldi. 2000'ten 2005'e kadar Hoffenheim'da görev yapan Bayern Münih Teknik Direktörü Hansi Flick şu ifadeleri kullandı:  "Bunun futbolla ilgisi yok. Böyle devam edemez. Harekete geçme zamanı. Birlikte durmalıyız ve onu göz ardı edemeyiz. Burada büyüdüm ve 20 yılı aşkın bir süredir Dietmar Hopp'u tanıyorum. Toplum için çok şey yaptığı için özür dilerim. Bu sorun çıkaranların her birinin ailesinde muhtemelen Dietmar Hopp'tan kazanç elde eden biri var. Örneğin, kanser araştırmaları söz konusu olduğunda. Birlikte durup bu baş belası, salaklarla savaşmalıyız. Bayern Münih için karanlık bir gün. Her iki kulüp de bugün çok büyük bir açıklama yaptı."

Alman Futbol Ligi Yönetim Kurulu Başkanı Christian Seifert, "Dietmar Hopp'a karşı belli bir süredir devam eden düşmanlık kabul edilemez ve mümkün olan en güçlü şekilde kınanmalıdır. Bunun için mazeret yok. Oyuncular, yetkililer, Hoffenheim ve Bayern yönetim kurulu üyeleri ve stadyumdaki insanların çoğunluğu bu duruma örnek bir şekilde tepki gösterdi ve bu tür şeylerin artık hoş görülmeyeceğine dair açık bir açıklama yaptı. Nefretin futbolda yeri olamaz. Bu, Alman futbolunun bir bütün olarak isteği olmalı." diye konuştu.

Bayern Münih CEO'su Karl Heinz Rummenigge, "Özellikle Dietmar Hopp adına çok mahcup oldum. Tüm Alman futbolunun birlikte durma zamanı geldi. Çok uzun zamandır tribünlerde olup bitenlere kör gözle baktık. Bugün olanlardan sonra, bir şeyler üzerinde yeniden düşünmemiz gerekiyor ve bununla elimizdeki her şeyle savaşmamız gerekiyor. Her şeyi filme aldık ve olaylara karışan taraftarları adalete teslim edeceğiz. Bu insanların futbol stadyumlarında yeri yok." ifadesini kullandı.

Hoffenheim Teknik Direktörü Alfred Schreuder, "Herkes olanlardan dolayı inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradı. Dietmar Hopp bölge ve bizim için çok şey yaptı. Onun için çok üzgünüz. İki takımın davranışı çok iyiydi. Böyle bir şeyin olması utanç verici. Binlerce taraftardan bahsetmiyoruz, sadece bir çift. Dietmar Hopp'un kariyeri ile yaptığı şey özeldir. Kimse bunu hak etmiyor." diye görüş bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler