Bu kez Vesely'yi hakemler oynatmadı! Fenerbahçe'den veda

28.04.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 00:03

EuroLeague’de CSKA Moskova’ya hakemlerin de yanlı kararlarıyla boyun eğen Fenerbahçe Beko, seriyi 3-0 kaybederek Final-Four hayallerine veda etti. İşte detaylar…

Bu kez Vesely'yi hakemler oynatmadı! Fenerbahçe'den veda

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Beko, EuroLeague defterini play-off’larda kapattı. Serinin üçüncü maçında CSKA Moskova’yı ağırlayan temsilcimiz rakibine 85-68 mağlup oldu. Kendi sahasında önceki 2 karşılaşmayı da kazanan Rus ekibi böylece 3-0’la Final-Four vizesi aldı.

Jan Vesely takıma döndü

Sarı lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle serinin ilk 2 maçında oynayamayan Jan Vesely bu karşılaşmada formasına kavuştu. Mücadeleye 12-0'lık müthiş bir seriyle başlayan Fenerbahçe Nando De Colo-Vesely ikilisinin sayılarıyla ilk çeyreği 24-17 önde kapattı.

İkinci periyotta savunma çöktü

İkinci çeyrekle birlikte savunmada oyundan düşen sarı lacivertliler rakibinin Clyburn ve Lundberg ile bulduğu sayılara engel olamayınca CSKA öne geçti. Bu periyotta 27 sayı bulan Rus ekibi soyunma odasına 44-39 üstün gitti.    

2. yarıda hakemler de devreye girdi

Karşılaşmanın 2. yarısında hakemlerin peş peşe çaldığı kolay faullere itirazlar sonucu teknik fauller de eklenince Fenerbahçe Beko hızla maçtan kopmaya başladı. Vesely henüz 3. çeyrekte 4 faule ulaşırken, hakemler yıldız oyuncuya bir de teknik faul çaldı ve Çek basketbolcu çok erken oyun dışında kaldı. 

Nando De Colo'dan 22 sayı

Son çeyreğe 71-50 önde giren CSKA Moskova kalan sürede avantajını korudu ve karşılaşmadan ... 'lık skorla galip ayrıldı. Fenerbahçe Beko'nun en skorer ismi 22 sayı atan Nando De Colo oldu. Will Clyburn ise 34 sayıyla mücadelenin en fazla sayı atan ismiydi.    

Fenerbahçe 5 sezon sonra Final-Four’da yok

Kötü başladığı EuroLeague sezonunda müthiş bir çıkışla 17’de 15 yaparak play-off’lara kalan Fenerbahçe Beko tam da CSKA serisi öncesi patlak veren sakatlıklar ve Kovid-19 vakalarının kurbanı oldu. Seriye tam takım olarak hazırlanamayan ve özellikle ilk 2 maçta önemli eksiklerle mücadele eden temsilcimiz böylece Obradovic dönemindeki üst üste 5 sezonun sonunda ilk kez Final-Four’a kalamadan Avrupa’ya veda etmiş oldu.     

Maçtan detaylar ve kadrolar

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Robert Lottermoser (Almanya), Sasa Pukl (Slovenya), Tomasz Trawicki (Polonya)

Fenerbahçe Beko: De Colo 22, Guduric 10, Tarık Biberovic 7, Vesely 8, Ahmet Düverioğlu 2, Brown 2, Melih Mahmutoğlu 7, Quinn 4, Pierre 6, Barthel, Kenan Sipahi, Eddie

CSKA Moskova: Hackett 3, Shengelia 6, Strelnieks, Kurbanov 2, Eric, Lundberg 22, Hilliard 7, Ukhov, Voigtmann 11, Clyburn 34, Antonov


1. Periyot: 24-17

Devre: 39-44

3. Periyot: 50-71

Beş faulle çıkan: 21.17 Vesely (Fenerbahçe Beko)

Senin için hazırladığımız haberler