"Bu derbi, Fenerbahçe - Galatasaray maçı kadar ağırdır"

21.02.2020 - 19:01 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 16:02

Ankaragücü Kulübü Eski Basın Sözcüsü Tuna Yılmaz, Gençlerbirliği maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Başkent derbisinin önemine dikkati çeken Yılmaz, ”Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisi Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kadar ağırdır” ifadelerini kullandı.

Tuna Yılmaz: ”Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kadar ağır bir derbi”

Ajansspor’a konuşan Tuna Yılmaz, ”Gençlerbirliği - Ankaragücü derbisi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kadar ağırdır. Aynı duyguyu yıllardır veriyor. 1980’den beri Ankaragücü maçlarını izliyorum. Yöneticilik de yaptım. Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel bir rekabet var. Ezeli rekabet, ebedi dostluk. İki taraf düşman değil, rekabet içinde. Defalarca yaşadık. TSYD maçı ya da hazırlık bile olsa kazanan taraf sevinir, diğer taraf üzülür. Ankaragücü ağır basıyor” dedi.

Tuna Yılmaz: ”Ankaragücü’nün avantajlı olduğunu düşünüyorum”

İki takım arasında Ankara’nın en büyüğü kim tartışılması yapıldığını anlatan Yılmaz, ”Gençlerbirliği ev sahibi olsa da Ankaragücü bence önde. Ankara’nın en büyüğü kim? Bu tartışma var. Herkes kendine göre bakıyor. Bana göre ise en büyük Ankaragücü diyeyim. Ankaragücü’nün Süper Lig özlemi de vardı. Ankaragücü-Osmanlıspor maçını oynasa kimse derbi kabul etmez. Gerçek derbi Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanan maçlardır. Ankaragücü’nün daha çok ihtiyacı var. Daha çok motive olduklarını düşünüyorum.

Tuna Yılmaz: ”Gençlerbirliği jest yapmalı diye düşünüyorum”

Gençlerbirliği ev sahibi takım pozisyonunda. Misafir takıma yüzde 5’lik bir yer ayrılıyor. Gençlerbirliği yönetimi bir jest yapmalı ve stadyumda bir şölen havası olmalı. Ankaragücü taraftarlarına daha fazla kontenjan açmasını bekliyordum. Bu açıdan üzüntülüyüm. (AJANSSPOR ÖZEL/ Emrah KARALİNÇ)

Senin için hazırladığımız haberler