Faroe Adaları-Türkiye: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

25.09.2022 - 22:43 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 01:10

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 6’ıncı maçında Torsvollur Stadı’nda karşılaştığı Faroe Adaları'na mağlup oldu. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Faroe Adaları-Türkiye: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Türkiye, haritada yeri zor bulunan, futbolda esamesi okunmayan Faroe Adaları'na 2-1 mağlup oldu. Basın toplantılarında sık sık espriler yapan Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü Stefan Kuntz'un son espriisi güldürmedi. Zira Faroe'dan alınan yenilgi bir espriyse, hiç ama hiç komik olmadığı söylenebilir!


Faroe Adaları, FIFA Dünya sıralamasında 125, A Milli Takımımız ise 42. sırada yer alıyordu.

Faroe Adaları'na 3 puanı getiren golleri 51. dakikada Viljormur Davidsen ve 59. dakikada Joan Edmundsson kaydetti.

A Milli Futbol Takımımızın tek golünü ise 90. dakikada ikinci yarı oyuna giren Serdar Gürler attı. 


Öte yandan A Milli Futbol Takımımız, Faroe Adaları ile tarihinde üçüncü kez karşı karşıya geldi ve sahadan 2-i'lik yenilgiyle ayrıldı. İki takım arasında ilk maç, 15 Temmuz 1991'de Faroe Adaları'nda oynandı. Özel maç, 1-1 sona erdi. Sepp Piontek yönetimindeki ay-yıldızlı ekibin tek golünü 75. dakikada Hami Mandıralı attı.

Milli Takım, Faroe Adaları ile 4 Haziran 2022'de oynadığı UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ilk maçını ise 4-0 kazandı. Ay-yıldızlı ekibe rakibi karşısında ilk galibiyeti getiren goller, Cengiz Ünder, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun ve Merih Demiral'dan geldi.

Kerem'in golü iptal edildi

Karşılaşmanın ilk yarısında en önemli pozisyon 40. dakikada gelişti. Milli takımımızda İrfan Can Kahveci'nin Faroe Adaları savunma arkasına attığı müthiş pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Faroe Adaları ile oynadığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

28. dakikada gelişen ay-yıldızlı ekibin atağında Zeki'den aldığı pasla ceza sahasına giren Yunus'un ayak içiyle sert şutunu kaleci Gestsson iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

Davidsen hatayı affetmedi

Faroe Adaları 50. dakikada A Milli Takımımız karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Salvi Vatinhammar'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Viljormur Davidsen'in çektiği savunma oyuncumuz Ozan Kabak'a çarpıp ağlara gitti 1-0.

A Milli Takım'a bir şok daha

Faroe Adaları'ndan bir gol daha... Ev sahibi ekipte Joan Edmundsson, savunma arkasına atılan pasla kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Edmundsson, Ozan Kabak'ın da tüm çabasına rağmen şık bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.


Tek golümüz Serdar Gürler'den

A Milli Takımımız aradığı golü 90. dakikada Serdar Gürler'in ayağından buldu. Milli takım ile toplamda 8. maçına çıkan başarılı oyuncu 1 gol ve 1 asist kaydetti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları'na 2-1 mağlup oldu.

51. dakikada Faroe Adaları öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Solvi Vatnhamar, Eren'den topu kurtardı, altı pas önüne yaptığı ortayı Davidsen kontrol etti. Davidsen'in uygun pozisyonda sol çaprazdan şutunda, Ozan Kabak'a da çarpan top ağlara gitti: 1-0.

59. dakikada Faroe Adaları farkı 2'ye çıkardı. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Edmundsson ceza sahasında topla buluşur buluşmaz sol çaprazdan şutunu attı ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-0.

89. dakikada milli takım farkı 1'e indirdi. Ceza sahasına gelen yüksek topa Serdar Dursun kafayı vurdu, arka direkte topu önünde bulan Serdar Gürler'in meşin yuvarlak yere inmeden gelişine ayak içiyle şutunda top ağlara gitti: 2-1.

Faroe Adaları karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Maçtan detaylar

Stat: Torsvollur

Hakemler: Serhiy Boiko, Dmytro Zaporozhenko, Sergii Prystupa (Ukrayna)

Faroe Adaları: Gestsson, Rolantsson, Vatnsdal, Gunnar Vatnhamar, Davidsen, Andreasen, Bjartalio, Solvi Vatnhamar, Joensen (Dk. 57 Mikkelsen), Meinhard Olsen (Dk. 90+4 Johannesen), Edmundsson (Dk. 72 Klamint Olsen)

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Eren Elmalı (Dk. 82 Umut Bozok), Berkan Kutlu (Dk. 60 Halil Dervişoğlu), Ferdi Kadıoğlu, Yunus Akgün (Dk. 60 İsmail Yüksek), İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 60 Serdar Gürler), Serdar Dursun

Goller: Dk. 51 Davidsen, Dk. 59 Edmundsson (Faroe Adaları), Dk. 89 Serdar Gürler (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 22 Joensen, Dk. 87 Gestsson (Faroe Adaları), Dk. 50 Berkan Kutlu (Türkiye)

Stefan Kuntz ile 12. maç

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 12. maçına Faroe Adaları karşısında çıktı ve sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 32 kez havalandırıp, kalesinde 14 gol gördü.

Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul'da Norveç ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya'yı 2-1, üçüncü karşılaşmasında da sahasında Cebelitarık'ı 6-0 yendi. Milli takım, Stefan Kuntz'la 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dördüncü maçında ise deplasmanda Karadağ'ı 2-1 mağlup ederek play-off yarı finaline katılma hakkı elde etti.


Ay-yıldızlı ekip, play-off yarı finalinde Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Milliler, hazırlık maçında Konya'da konuk ettiği İtalya'ya ise 3-2 yenildi.


A Milli Takım, Alman teknik adam yönetiminde çıktığı UEFA Uluslar C Ligi'ndeki ilk maçında İstanbul'da Faroe Adaları'nı 4-0, ikinci karşılaşmasında deplasmanda Litvanya'yı 6-0, üçüncü maçında Lüksemburg'u deplasmanda 2-0, İzmir'de Litvanya'yı 2-0 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip son maçında ise İstanbul'da Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı.

 

İlgini Çekebilir
1-1 e razı değildi... Yenildi!
Habere Git

Türkiye 610. maçını oynadı

A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları maçıyla tarihinde 610. kez sahaya çıktı.


Ay-yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 332'si resmi, 277'si özel, toplam 610 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 234 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı.


Milli takım, 260'ı deplasmanda, 266'sı evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 828 gol attı, kalesinde 873 gol gördü.

Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 610 karşılaşmanın 526'sını Avrupa, 33'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 4'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Milliler, 610 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

İlgini Çekebilir
Bursasporlular'dan iptal çağrısı
Habere Git

Puan durumu

1- Türkiye: 14
2- Lüksemburg: 11
3- Faroe Adaları: 8
4- Litvanya: 1

Umut Bozok ilk milli maçına çıktı

A Milli Futbol Takımının Faroe Adaları ile oynadığı mücadelede oyuna sonradan giren Umut Bozok, ay-yıldızlı forma ile ilk maçına çıktı.

Umut, mücadelenin 82. dakikasında Eren Elmalı'nı yerine oyuna dahil oldu ve A Milli Takım formasını ilk kez giydi.

Senin için hazırladığımız haberler