Bruma çok para kazandırabilir

19.02.2017 - 14:56 | Son Güncellenme: 19.02.2017 - 14:56

Armindo Bruma, bu sezonki performansıyla, Lig'in ön plana çıkan oyuncularından oldu. 
Aslına bakarsanız, Real Sociedad'ta geçirdiği sezon soru işaretleriyle doluydu. Geçtiğimiz yıl İspanya'da iyi bir sezon başlangıcı yaptı. Ancak ikinci yarıda hiç yoktu. Bundan dolayı R.Sociedad yöneticileri satın alma opsiyonunu kullanmadılar. 
 
İSTİKRAR HEPSİNDEN ÖNEMLİ 
Bu istikrarlı olmayan görüntü, oyuncunun Galatasaray'a dönüşü sırasındaki en önemli kaygılardan bir tanesiydi; çünkü artık bir patlama yapması gerekiyordu. Şu ana kadar bu beklentiyi gerçekleştirdi; iyi bir sezon başlangıcının ardından, ikinci yarıya da başarılı bir giriş yaptı. Özgüveni yerinde, çabukluğunu takımın ofansif zenginliği açısından kullanıyor; birebirde güçlü ve her şeyden önemlisi bitiricilik açısından kendini geliştiriyor. Son vuruşlar ve ceza sahası içerisinde etkili aksiyonlar yapabiliyor. 
 
PREMIER LİG? 
Fakat onu bekleyen tehlikeler de var. Birincisi mental açıdan kendini koruması gerekiyor. Saha içerisinde rakip ve takım arkadaşlarıyla iletişimi, saha dışındaki doğru davranışları onu üst düzey oyuncu olmaya götürecek temel faktörler. Sezonunun geri kalanında aynı performansı sergilemesi, yani istikrarlı performans grafiği onu Premier Lig ya da üst düzey diğer liglere taşıyacak temel kriter. Bruma'nın gösterdiği çıkışı yapan aynı jenerasyondan çok sayıda oyuncu var; ancak İngiliz Premier Lig kulüpleri devamlılık gösteren oyuncuları tercih ediyor. Sonuç olarak, Bruma Galatasaray'a hedefe giden yolda tam olarak katkı sağlamak, sezon sonunda ise kulübe çok para kazandırarak üst düzey bir lige transfer olmak istiyorsa istikrarlı olmak, kalan maçları da en az Akhisar Belediyespor maçında olduğu gibi oynamak zorunda.
 
ARTI DEĞER 
Galatasaray, Sporting Lizbon'a 11 milyon Euro ödeyerek Bruma transferini gerçekleştirmişti. Şampiyonlar Ligi'nde elde edilecek başarılara paralel olarak da 3 milyon Euro'ya yakın bonus kazanma olasılığı vardı. Juventus'u elediği son çeyrek final başarısından başka Şampiyonlar Ligi'nde S.Lizbon'a bonus kazandıracak bir derecesi olmadı Galatasaray'ın. Dolayısıyla futbolcunun, aldığı maaşları dışarıda tutarsak, Galatasaray'a olan transfer maliyeti 11-12 milyon Euro aralığında. 
 
Geride bıraktığımız Ocak ayı ara transfer döneminde Buruma'nın piyasa değeri 15 milyon Euro'ydu.  Bunu 20 milyon Euro'nun üzerine çıkarmak kendi elinde. Galatasaray'ın şampiyon olması durumunda, elbette bu oran doğal bir artış gösterecektir. 
 
Tottenham ve Sunderland Bruma'yla ilgilendi; ancak şu ana kadar hiçbir İngiliz takımı Bruma'ya resmi teklif vermedi.   
 
Armindo Bruma, yaz transfer döneminde çok önemli bir para kazandırarak, Galatasaray'ın tarihinde özel bir yere sahip olabilir. 

Senin için hazırladığımız haberler