Brown son noktayı koydu, Fener yine namağlup

08.11.2020 - 14:10 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 14:55

ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, 7. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen'i 90-79 mağlup etti. İstanbul Anadolu Yakası ekibinde Lorenzo Brown, son çeyrekte etkili bir performans sergiledi. İşte detaylar...

Brown son noktayı koydu, Fener yine namağlup

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

İki takım da tam anlamıyla ilk 2 çeyrekte net bir üstünlük kuramadı. Darüşşafaka Tekfen, hücumda Grant Jerrett ile etkili olsa da, daha fazla oyuncudan skor katkısı alan Fenerbahçe Beko, devreye 39-36'lık üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Darüşşafaka Tekfen, Grant Jerrett ve Doğuş Özdemiroğlu'nun basketleriyle 41-40 öne geçti. (8.48) Akabinde Fenerbahçe Beko, 5 sayılık skor üstünlükleri yakalasa da, Daçka oyundan kopmadı. Özellikle kritik yerlerde 3 sayılık basketler bulan Kara Panterler, erken faul problemini bu şekilde telafi etti. Ancak skor üstünlüğünü koruyan İstanbul Anadolu Yakası ekibi, son 10 dakikaya 62-57 önde girdi. 

Dörüdüncü çeyrekte farkı çift hanelere kadar çıkaran Fenerbahçe Beko, oyunda yavaş vayaş kontrolü eline geçirmeye başladı. Ancak çeyreğin bitimine 2 dakika kala, yeniden aktifleşen Darüşşafaka Tekfen'den hamleler geldi. Savunmasını sertleştirip etkili olan İstanbul-Sarıyer ekibi, farkı 2 sayıa kadar düşürdü. (79-77) Lakin Fenerbahçe Beko, Lorenzo Brown'ın kalan sürede aldığı sorumluluk neticesinde mücadeleden 90-79 galip ayrıldı. 

Ligde namağlubiyetini sürdüren Fenerbahçe Beko'da Lorenzo Brown, 22 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle öne çıkarken, Jan Vesely de 17 sayı, 4 ribaund ve 1 blok kaydetti. Darüşşafaka Tekfen'de Grant Jerrett, 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.  

Senin için hazırladığımız haberler