Enock Mwepu, kalp krizi riski nedeniyle futbolu bıraktı

10.10.2022 - 12:28 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 13:14

İngiltere Premier Lig ekibi Brighton & Hove Albion'un 24 yaşındaki Zambiyalı orta saha oyuncusu Enock Mwepu, kalp krizi geçirme riski sebebiyle futbolu bıraktı.

Enock Mwepu, kalp krizi riski nedeniyle futbolu bıraktı

İngiltere Premier Lig ekibi Brighton & Hove Albion, yıldız futbolcusundan gelen haber nedeniyle yıkıldı.

Kalp krizi riski sebebiyle futbolu bıraktı

Brighton'ın geçtiğimiz sezon Avusturya ekibi Red Bull Salzburg'tan 23 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği 24 yaşındaki Enock Mwepu, kalp krizi geçirme riski sebebiyle yeşil sahalara veda etti. Oyuncu, futbolu bırakma kararını resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Mwepu şu ifadeleri kullandı: " Zambiya'da Chambishi adlı kasabada doğan küçük bir çocuğun paylaşması gereken bir şeyler var. Hayallerim için savaştım ve Tanrı'nın da yardımıyla Premier Lig'e transfer olarak hayallerimi gerçekleştirdim. Ama bazı hayaller erken bitmek zorunda. Doktorlardan aldığım tavsiye nedeniyle futbolu bırakıyorum."

"Bu bir son değil."

Mwepu, sosyal medya paylaşımının devamında şu sözlere yer verdi: " Bu kararla belki futbolu bıraktım ama bu benim futbol hayatımın sonu değil. Futbolun içinde aynı ihtirasla kalmak istiyorum. Bu açıklamamla birlikte elime geçen insanlara teşekkür etme şansını kullanmak istiyorum. Beni futbol kariyerimde destekleyen herkese, eşime ve aileme, menajerlik şirketim 12MAN'a, Zambiya Futbol Federasyonu'na, futbol oynadığım kulüplere, orada birlikte çalıştığım tüm personel, oyuncu ve koçlarıma, özellikle de Brighton & Hove Albion için çalışan ve gönül veren herkese çok teşekkür ederim."

Brighton başkanı Tony Bloom: "Harap olduk."

Brighton & Hove Albion kulübü de resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Mwepu'nun kalp krizi geçirme riski sebebiyle futbolu bıraktığını doğrularken kulüp başkanı Tony Bloom'un konu hakkındaki görüşlerine de yer verdi. Bloom şöyle konuştu: " Hepimiz, Erick'in durumu nedeniyle gerçekten harap olduk. O ve aile travmatik birkaç hafta geçirdi. Bu dönemi atlattıkları için şükretsek de böyle yetenekli bir futbolcunun kariyerinin bu kadar erken bitmesi üzücü. Kulüp olarak Mwepu'nun tamamen iyileşmesi için ona olan tüm sevgimizi, yardımızı ve desteğimizi göstereceğiz. Hayatının ilerleyen aşamalarında vereceği tüm kararlarda onu destekleyeceğiz."

"Beni en çok heyecanlandıran oyunculardan biriydi."

Brighton & Hove Albion kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Graham Potter'in Chelsea'nin başına geçmesinin ardından takımın yeni teknik direktörü olan Roberto De Zerbi'nin açıklamalarına da yer verdi. De Zerbi şöyle konuştu: " Enock için çok üzgünüm. Buraya gelmeden önce Brighton'ın kadrosuna baktığımda Mwepu, beni en çok heyecanlandıran ve en çok birlikte çalışmak istediğim oyuncuydu. Ona yardım etmek için her şeyi yapacağız." 

İlgini Çekebilir
Chelsea para saçmaya devam ediyor! Potter için servet
Habere Git
İlgini Çekebilir
Brighton'da Potter'dan boşalan teknik direktörlüğe De Zerbi getirildi
Habere Git

Bu sezon 6 maça çıktı

Bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla futbolu bıraktığını açıklayan Mwepu, bu sezon Premier Lig'de 6 maça çıktı. Toplam 211 dakika sahada kalan Zambiyalı futbolcu 1 tane de asist yapmıştı. Kariyerinde RB Salzburg, Brighton gibi takımların forması giyen Mwepu, toplam 170 maça çıktı. Bu maçlarda 27 gol, 31 asistle oynadı, 21 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Zambiya Milli Takımı'nında formasını giyen Mwepu, ülkesi adına çıktığı 24 maçta 6 gol, 3 asistle oynarken 1 tane de sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler