Brezilya GP: Mercedes'in öfkesi dinmiyor! "Utanç verici"

15.11.2021 - 12:48 | Son Güncellenme: 15.11.2021 - 12:56

Brezilya Grand Prix'sinde Hamilton'a verilen cezalara karşı isyan bayrağını çeken Mercedes F1 takımı, hakemleri sert dille eleştirdi.

Brezilya GP: Mercedes'in öfkesi dinmiyor! "Utanç verici"

Orhan GÜLEK- AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. ayağı Brezilya Grand Prix'sini üst üste cezalar alarak yarışa başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. 

Brezilya GP'ye aldığı cezalardan dolayı 10. cepten başlayan Hamilton, şampiyonluk mücadelesi verdiği Red Bul-Honda sürücüsü Max Verstappen'i 59. turda geçerek ilk sıranın sahibi oldu. Kalan bölümde liderliği bırakmayan Hamilton, sezonun 6'ncı, kariyerinin 101. birinciliğine ulaştı.

Mercedes, Versrtappen'e ceza verilmemesine isyan ediyor

İçten yanmalı motorunu değiştirdiğinden ötürü aldığı 5 sıra grid cezasından dolayı Brezilya Grand Prix'sine 10. sıradan başlayan Hamilton, starttan itibaren yukarı sıralara tırmanmaya başladı ve 19. turda, lider Verstappen'in arkasında 2. sıraya yerleşti. 48. turda Verstappen ve Hamilton 4. viraj öncesinde karşı karşıya geldiler. Hollandalı pilot, dış taraftan kendisini geçmeye çalışan Hamilton'ı dışarı itti ve ikili birlikte pist dışına çıktılar. Sonuç olarak Verstappen, ön taraftaki yerini korumuş oldu. Hakemler, her iki sürücünün de pist dışına çıktığı bu olayı "yarış olayı" olarak gördü ve inceleme altına almadılar.

 

Mercedes takım patronu Wolff: "Verstappen'in ceza almama rezaleti yaşandı"

Yarış sonrası konuyla ilgili Sky Sports'a konuşan Mercedes takım patronu Toto Wolff "5 sıra grid cezamız olduğunu biliyorduk. Sonrasında yarıştan önce Max'ın aracında oynamalar yapılırken, biz dün diskalifiye edildik. Bugün de birini pistten itmenin ardından ceza almama rezaleti yaşandı. Hafta sonu boyunca her şey üstümüze geldi ama günün sonunda biz kazandık ve 3. sırayı da aldık. Gelecek 30 dakika içinde başka komik neler yaşanacak görelim. Belki bir protesto daha gelir. Max oldukça limitte sürüyor ve aracını çok iyi konumlandırıyor. Ancak böyle yapıyorsan, 5 saniyelik ceza beklemelisin. Bunu yapmak, sonuçlarına katlanacaksan normal. Ancak bu olayı bir yarış olayı olarak nitelendirerek, durumu örtbas etmeye çalışmak, hakemler için utanç verici ve gülünç durum." ifadelerini kullandı. 

"Bu cezalar bizi çok daha yakınlaştırdı"


Öte yandan verilen cezalar sonrası takım olarak daha çok kenetlendiklerini dile getiren Wolff "Bence takım her zaman birlikteydi ama bu cezalar bizi çok daha yakınlaştırdı. Bize karşılar. Bence Lewis'in hayatı boyunca hissettiği şey buydu ve şimdi de bunu bir takım olarak birlikte hissediyoruz. Buna karşı savaşacağız ve kurbanlar olmayacağız. Garaj içinde hissettiğimiz his şu anda böyle."  dedi.

Mercedes-Red Bull farkı da 11 puana yükseldi


Brezilya GP sonrası Mercedes pilotu Lewis Hamilton, sezonun bitime üç yarış kala Verstappen'le arasındaki puan farkını 14'e indirmiş oldu. Ayrıca takımlar klasmanında Mercedes-Red Bull farkı da 11 puana yükseldi

2021 Brezilya Grand Prix'si sonucu

  1. HAMILTON - Mercedes
  2. VERSTAPPEN - Red Bull
  3. BOTTAS - Mercedes
  4. PEREZ - Red Bull
  5. LECLERC - Ferrari
  6. SAINZ - Ferrari
  7. GASLY - Alpha Tauri
  8. OCON - Alpine
  9. ALONSO - Alpine
  10. NORRIS - McLaren
  11. VETTEL - Aston Martin
  12. RAIKKONEN - Alfa Romeo
  13. RUSSELL - Williams
  14. Giovinazzi - Alfa Romeo
  15. TSUNODA - Alpha Tauri
  16. LATIFI - Williams
  17. MAZEPIN - Haas
  18. MICK - Haas
  19. RICCIARDIO (yarış dışı kaldı)
  20. STROLL (yarış dışı kaldı)

Formula 1'de kalan yarışlar ise şu şekilde;

  • 21 Kasım - Katar GP / Losail Uluslararası Pisti
  • 5 Aralık - Suudi Arabistan GP / Cidde Pisti
  • 12 Aralık - Abu Dhabi GP / Abu Dabi Pisti.
Senin için hazırladığımız haberler