Lewis Hamilton: "Brezilya GP zaferi, ilk zaferimmiş gibi hissettiriyor"

14.11.2021 - 22:55 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 23:01

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. ayağı Brezilya Grand Prix'sini kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, değerlendirmelerde bulundu.

Lewis Hamilton: "Brezilya GP zaferi, ilk zaferimmiş gibi hissettiriyor"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. ayağı Brezilya Grand Prix'sine 10. cepten başlayan Hamilton, şampiyonluk mücadelesi verdiği Red Bul-Honda sürücüsü Max Verstappen'i 59. turda geçerek ilk sıranın sahibi oldu. Kalan bölümde liderliği bırakmayan Hamilton, sezonun 6'ncı, kariyerinin 101. birinciliğine ulaştı.

Tarihi yarış sonrası Lewis Hamilton, açıklamalarda bulundu.

Hamilton, şöyle konuştu:

 

"Babam bana 2004 senesini hatırlattığımı söyledi"

"Ne yarıştı ama! Takım harika bir iş çıkardı. Valtteri iyi bir iş çıkardı. Zorlayabildiğim kadar zorluyordum. Ancak önce gridin sonunda başlamam, sonrasında da 5 sıra grid cezasıyla birlikte bence bu geçirdiğim en zorlu hafta sonuydu. Babam bana 2004 senesini hatırlattığımı söyledi. Bahreyn'de F3 yarışındaydım. İlk yarışa sonuncu başladım ve 10. bitirdim. Sonrasında ise 1. oldum. Bu galibiyet babam için." 

"İlk galibiyetim gibi hissettiriyor"

"Bu hafta sonuna gelirken, aradaki farkı bugün kapattığımız gibi kapatabileceğimizi düşünmüyordum. Ayrıca bütün bu şeyler, bize karşı gitmeye devam ettiler ancak bence bu, herkes için şunu gösteriyor: Ne ile yüzleşirseniz yüzleşin pes etmeyin. Zorlamaya, savaşmaya devam etmelisiniz, asla ama asla savaşmayı bırakmayın. Ben de bu hafta sonuna böyle yaklaştım. Bu galibiyet, ilk galibiyetim gibi hissettiriyor çünkü uzun süredir yarış kazanmamıştım." 

" 'Teşekkürler Brezilya' diyorum"

"Silverstone'dan bu yana bu kadar destek görmedim. Silverstone'dan bu yarışa kadar olan süreç zorlayıcıydı, dolayısıyla bu hafta sonu bütün bu desteği görmek, güzeldi. Hafta sonu boyunca 'Teşekkürler Brezilya' diyordum. Çok ama çok minnettarım."

İlgini Çekebilir
Brezilya'da sambayı Hamilton yaptı! 10. başladı, 1. bitirdi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler