Brezilya bir kez daha Olimpiyat şampiyonu!

07.08.2021 - 15:50 | Son Güncellenme: 07.08.2021 - 17:05

Brezilya Erkek Milli Futbol Takımı, Tokyo 2020 finalinde İspanya’yı mağlup ederek Olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. İşte detaylar…

Brezilya bir kez daha Olimpiyat şampiyonu!

AJANSSPOR - HABER

 

Tokyo 2020’de futbol müsabakaları sona erdi. Bir gün önce, erkekler üçüncülük maçında ev sahibi Japonya, Meksika’ya mağlup olmuştu. Kadınlar finalinde de Kanada, penaltılarda geriden gelerek İsveç’i geçmeyi başarmıştı. Bugünkü erkekler finalinde Brezilya, görece daha genç bir kadrodan oluşan İspanya’yı 2-1 mağlup etti. Brezilya'nın gollerini Cunha ve Malcom atarken, İspanya'nın tek golünü Oyarzabal kaydetti. Bu sonuçla birlikte son şampiyon Brezilya, Rio’daki başarısını Tokyo’da tekrarladı.

İspanya uzatmalarda yıkıldı

Teknik direktör Lucas Castillo'nun İspanya'sı, ikinci yarının son bölümünde beraberlik golünü atıp maçı uzatmalara götürse dahi mağlubiyete engel olamadı. Maçın uzatmalarında ilk golü atan Cunha'nın yerine oyuna giren Malcom, 108. dakikada takımının ikinci golünü kaydetti. Bu gol, Brezilya'ya 5 yıllık aradan sonra bir Olimpiyat şampiyonluğu daha getiren gol oldu. 

Brezilya ve İspanya'nın yolculuğu

Soares Jardine'in Brezilya'sı, 1. turda D Grubu'nu liderlikle tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Mısır'ı 1-0, yarı finalde Meksika'yı penaltılarla eleyen Brezilya, finale adını yazdıran ilk ekip olmuştu. İspanya ise, C Grubu'nu birinci sırada tamamlayıp çeyrek final biletini kaptı. Çeyrek finalde Fildişi Sahili'ni 5-2 yenen İspanya, yarı finalde turnuvanın ev sahibi ekibi Japonya'yı uzatmalarda yıktı. Turnuvanın ikinci finalisti olan ekip, bu kez Brezilya'ya karşı uzatmalarda kaybeden taraf oldu. 

Brezilya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda finalde Almanya'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler