Braithwaite eski kulübünü satın alıyor!

06.08.2024 - 21:50 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 21:53

Bir dönem La Liga devi Barcelona'da da forma giyen Martin Braithwaite, eski kulübü Espanyol'u satın almaya karar verdi. İşte detaylar...

Braithwaite eski kulübünü satın alıyor!

AJANSSPOR HABER

İspanyol basını Marca'nın haberine göre 2020-2022 yılları arasında Barcelona'da forma giyen ve ardında Espanyol'a transfer olan 33 yaşındaki Danimarkalı forvet Martin Braithwaite, son olarak formasını giydiği Espanyol kulübünün yönetim şeklini beğenmediği için satın almaya hazırlanıyor.

Yönetimi hoşuna gitmedi

Geçtiğimiz sezon Espanyol ile 2. Lig'den play-off'tan La Liga'ya yükselen ancak yönetimle sıkıntılar yaşayan Danimarkalı oyuncu Espanyol'dan ayrılarak Brezilya ekibi Gremio'ya tranfer oldu. İspanyol kulübünün yönetim şeklini beğenmeyen oyuncu sürpriz bir karar alarak eski kulübünü satın almak istediğini belirtti.

250 milyon euroluk servet

33 yaşındaki Braithwaite'in İspanya'da bir restoranı, Fransa'da giyim markası ve ABD'de 250 milyon euro değerinde emlak işletmesinin sahibi. Amerika'da gayrimenkullerden milyonlar kazanan Danimarkalı birçok sektör de de etkin rol oynuyor.

Martin Braithwaite kariyeri

Kariyerine Danimarka'da Esbjerg'de başlayan oyuncu sırayla Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux, Leganes, Barcelona ve son olarak Espanyol forması giydi. Espanyol ile yollarını ayıran oyuncu gelecek sezon Gremio forması giyecek.

Kariyerinin en iyi sezonunu ise geçtiğimiz sezon İspanya 2. Lig'de Espanyol forması ile çıktığı 45 maçta 22 gol 3 asist yaparak geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler