Bozkurt işaretine gelen cezaya Mehmet Demirkol'dan sert tepki

06.07.2024 - 19:47 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 19:52

Son dakika | Mehmet Demirakol, EURO 2024'te Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından verilen cezayı yorumladı. Detaylar.

Bozkurt işaretine gelen cezaya Mehmet Demirkol'dan sert tepki

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Hollanda ile oynayacağı çeyrek final mücadelesi öncesi Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu. Demirkol, son 16 turunda Avusturya'ya attığı golün ardından bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından verilen ceza hakkında konuştu.

"Hukuka uygun değil"

Olaya, Türkiye’de yaşanan tüm iç tartışmalar dışında başka açıdan bakılması gerektiğini söyleyen Demirkol, "Bu verilen kararın hukuki olmadığı net. Burada bir hukuki durum yok. Örneği yok. Daha önce yapılmamış. Tüm iç tartışmalarımızı kenara bırakıyorum sadece cezadan bahsediyorum. Hukuka uygun değil’’ dedi.

"Siyasal, politik bir karar"

Merih Demiral'ın yaptığı hareket sonucu Alman basınının UEFA’yı baskı altına aldığını ifade eden Demirkol, "Daha önce para cezası verilmiş, uyarı cezası verilmiş ve benzerlerinde net bir ceza yok. Yapılan hareket Almanya’da yasal. Verilen bu cezanın hukuki bir altyapısı yok. Tamamen siyasal, politik bir karar. Yasal olarak böyle bir ceza verilemez" diye belirtti.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - UEFA'dan Ali Cengiz oyunu! Tüm yollar kapandı, TFF Merih'i savunamadı
Habere Git

"Hakemin etkilenmemesi çok zor"

Hollanda - Türkiye maçında düdük çalacak Fransız hakem Turpin'in bu olaylar sonucu olumlu veya olumsuz etkilenme ihtimali üzerine Mehmet Demirkol, "Peki bunun maçtaki avantajı nedir. Hakemin görüşünü bilmiyoruz ama olanlar sonucu hakemin kararını %5 etkilese büyük dert. Bu yaşanan olay sonucu mağdur olduk. Hakem bu konuda bir şekilde etkilenebilir" şeklinde görüşlerini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler