Bottas'dan ünlü F1 pilotu Rosberg ve Hamilton'a övgü

20.08.2021 - 21:10 | Son Güncellenme: 20.08.2021 - 21:50

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, 2016 dünya şampiyonu Nico Rosberg’in takımdan ayrılması sonrası kolay olmayan bir boşluk bıraktığını söyledi.

Bottas'dan ünlü F1 pilotu Rosberg ve Hamilton'a övgü

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Son dönemde tartışmaların odağındaki isim Valtteri Bottas,  2016 yılında Mercedes takımıyla dünya şampiyonu olan Nico Rosberg’in takımdan ayrılması sonrası kolay olmayan bir boşluk bıraktığını söyledi.

Nico Rosberg, emekli olarak tüm dünyayı şoka uğratmıştı

2016 yılında Formula 1'de en iyi sezonunu geçiren Rosberg, 8 galibiyet ve istikrarlı sonuçlarla 2016 Formula 1 dünya şampiyonu olmayı başarmıştı.

Ancak Rosberg, şampiyonluğundan sadece 4-5 gün sonra Formula 1'den emekli olduğunu açıklayarak tüm dünyayı şoka uğrattı.

Rosberg, Hamilton ile verdiği şampiyonluk mücadelesinde baskının sürekli artmasının ardından şampiyon olursa emekli olmayı düşündüğünü kabul etti.

"Nico Rosberg sonrası hep baskı altındaydım"

Nico Rosberg sonrası Mercedes koltuğuna oturan Valtteri Bottas ise Rosberg’den sonra standartların çok yüksek olduğunu ve kendisinin hep baskı altında olduğunu  ifade etti.

Geçtiğimiz gün Hypebeast’e verdiği demeçte Fin pilot Valtteri Bottas, “Kesinlikle Rosberg’den sonra doldurulması kolay olmayan bir boşluk vardı. Sonuçta dünya şampiyonluğunu kazanıp sonra ayrılmaya karar vermiş birinin yerini dolduruyorsunuz. Sıradaki kişi bendim ve takım beni seçti. Bu sporda her zaman üzerinizde bir tür baskı vardır. Bu kariyerim için büyük bir adımdı ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiğimden emin olmam gerekiyordu. Sonraki yıl için bir kontrat imzalamak adına performans göstermem lazımdı" ifadelerini kullandı.

"Şanslıyım ki ilk galibiyetimi almam sadece birkaç yarışı aldı"

Rosberg sonrası her zaman Mercedes'de baskı altında olduğunu dile getiren Bottas "Hemen hemen her sene, bu baskının altındaydım çünkü bu sporda sürekli kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. Bence yıl ilerledikçe bununla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmeye başlıyorsunuz ve şanslıyım ki ilk galibiyetimi almam sadece birkaç yarışı aldı. Böylelikle takımın güvenini kazanmış oldum.” dedi.

“Lewis’in takım arkadaşı olmak kolay değil"

Takım arkadaşı Lewis Hamilton için ayrı parantez açan Bottas, son dünya şampiyonu için şu ifadeleri kullandı:

“Lewis’in takım arkadaşı olmak kolay değil çünkü o, sıralama turlarında ve özellikle de yarışlarda epey hızlı. Kendimi daha fazla zorlamamı, her zaman daha sıkı çalışmamı ve yeni şeyler denemeye çalışmamı sağlıyor çünkü onu yenmek istersem elimden gelen her şeyi vermem gerektiğini biliyorum. Yani bu açıdan kolay değil ama aynı zamanda gerçekten motive edici. Dürüst olmak da gerçekten çok keyifliydi. Takım olarak çok iyi çalışabildik ve son dört yıla bakarsanız, takım olarak harika şeyler başarabildik. Bu yüzden, çok çalışmaya devam etmemi sağlıyor.”

Öte yandan 2021 Formula 1 sezonunda 11 yarış geride kalırkan, pilotlar ve takımlar klasmanında puan durumu şu şekilde sıralandı:

Sürücüler Klasmanı

  1. Lewis Hamilton - Mercedes / 192 puan
  2. Max Verstappen - Red Bull / 186
  3. Lando Norris - McLaren / 113
  4. Valtteri Bottas- Mercedes / 108
  5. Sergio Perez - Red Bull / 104

Takımlar Klasmanı

  1. Mercedes - 300 puan
  2. Red Bull - 290
  3. McLaren - 163
  4. Ferrari - 160
  5. Alpine - 75

 

Senin için hazırladığımız haberler