Bottas, Alfa Romeo'da yarışacak!

06.09.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 06.09.2021 - 17:01

Son dakika haberleri... Formula 1'de Mercedes pilotu Valtteri Bottas, 2022 sezonundan itibaren Alfa Romeo'da yarışacak. İşte detaylar...

Bottas, Alfa Romeo'da yarışacak!

Formula 1 pilotu Valtteri Bottas, 2022 sezonunda Alfa Romeo takımında yer alacağını açıkladı.

Formula 1’de Mercedes takımında yer alan Fin pilot Valtteri Bottas, 2022 sezonu için Alfa Romeo ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

2017’den bu yana Mercedes’te İngiliz pilot Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olan Bottas, Formula 1’in yeni sezonunda Alfa Romeo’da yer alacak.

Rosberg'in yerine gelmişti

Valtteri Bottas, 2016 yılında dünya şampiyonluğuna ulaşan ve sürpriz şekilde emekli olan Nico Rosberg'in yerine Mercedes'e geçmişti.

Valtteri Bottas'ın Mercedes kariyeri

Formula 1'de geride kalan 4.5 sezonda 9 galibiyet alan Valtteri Bottas, 17 pole pozisyonu ve 17 de en hızlı tur elde etmeyi başardı. 2019 ve 2020 yıllarını Lewis Hamilton'ın gerisinde şampiyona ikincisi olarak noktaladı.

Öte yandan konuyla ilgili Mercedes-AMG Petronas F1 takımından açıklama geldi. Mercedes patronu Toto Wolff, Bottas'ın takıma kattığı değeri övgüyle söz ederken, verilen ayrılık kararın kolay olmadığını ifade etti.

"Valtteri sonsuza kadar Mercedes ailesinin bir parçası olacak"

Wolff "Bu, bizim için kolay bir süreç ya da basit bir karar değildi. Valtteri son beş sezonda harika bir iş çıkardı ve hem başarımıza hem de gelişimize önemli katkılarda bulundu. Lewis'le beraber, sporda takım arkadaşlığı konusunda örnek bir ortaklık kurdular. Bu, şampiyonluk savaşlarımızda bizim için değerli bir silah oldu ve bizi benzeri görülmemiş bir başarıya ulaşmaya itti. Takımla kalmayı kesinlikle hak ediyordu ve kariyerine, sporun en üst seviyesinde yer almaya devam edebilmek adına, gelecek yıl Alfa Romeo ile heyecan verici bir mücadeleye girmeyi seçebildiği için çok mutluyum. Zamanı geldiğinde aramızdan ayrılacak ve bunu takımın her bir üyesinden gelen büyük bir sevgiyle yapacak. Valtteri sonsuza kadar Mercedes ailesinin bir parçası olacak." açıklamasında bulundu.

Hamilton'ın takım arkadaşı kim olacak?

Mercedes'te Bottas'tan boşalan koltuğa George Russell'ın oturacağı uzun süredir konuşuluyordu. Canal+'ın haberine göre Mercedes, George Russell'ı yarın resmi olarak açıklayacak.

Senin için hazırladığımız haberler