Borussia Dortmund, zararını açıkladı!

29.06.2020 - 15:57 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 16:00

Koronavirüs salgını kulüplerin mali tablolarını da negatif yönde etkiledi. Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund, beklenen zararı açıkladı. Dortmund ne kadar zarar etti?

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs, futbol kulüplerinin mali yapılarına da büyük darbe vurdu. Güçlü bir ekonomisi olduğu sıkça konuşulan ve disipliniyle öne çıkan Almanya'da futbol kulüpleri de bu neden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Borussia Dortmund, uğradığı zararı açıkladı.

Dortmund'un zararı 45 milyon Euro

Borussia Dortmund'un, 2019-20 mali yılı için beklenen zararı ortaya çıktı. Sarı-siyahlı kulüp, mali bilançosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 45 milyon Euro zarar olmasını bekliyor.

Şampiyonlar Ligi bileti almaları onlar için önemliydi

Bilanço için kâr tahmini 16 Mart tarihinde ifade edilmişti. Fakat; kâr tahmini geri çekildi ve yeni bir açıklama yapılmadı.

Bundesliga'da sezonu Bayern Münih'in ardından 2. sırada bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi bileti almıştı. Devler Ligi'ne katılma başarısı kulübe ilaç gibi gelecek. Devler Ligi'ne katılım payı, gruplarda alınacak puanlar ve diğer pozitif değerler, Dortmund'a büyük katkı sağlamış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler