Borussia Dortmund, armasız formayla sahaya çıktı

15.09.2021 - 19:57 | Son Güncellenme: 15.09.2021 - 22:47

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ilk maçında Alman devi Borussia Dortmund ile karşılaşırken, konuk ekibin sahaya armasız formayla çıkması dikkatleri çekti

Borussia Dortmund, armasız formayla sahaya çıktı

AJANSSPOR - HABER 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Borussia Dortmund ile karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'ta oynanan zorlu mücadelede Alman devi Borussia Dortmund, sahaya Puma'nın son günlerde tartışılan armasız formasıyla çıktı.

Puma firması bu sezon Avrupa’daki birçok futbol takımı için armasız formalar tasarlarken, armaların yerini, göğüs üzerine işlenen kulüp isimleri aldı.  İlk olarak Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Muhammed Gümüşkaya'nın HJK Helsinki karşısında attığı gol sonrası formasında kulübünün armasını araması,  tartışmaların başlamasına sebep olmuştu.

Pek çok taraftarlar, armasız formayı eleştiri yağmuruna tutarken, tepkileri dikkate alan Borussia Dortmund Kulübü, tasarımda değişiklik olabileceğinin sinyalini vermişti.

Puma, eleştirileri kabul etmiyor

Formanın önünde yer alan kulüp armasını yok eden ve onun yerine göğüs bölümüne çekilen çizgi üzerine kulüp isimlerini yazılı olarak isimlerini kullanan Puma, tasarımını ilerici olarak nitelendiriyor.

Puma, 2027'ye kadar Borussia Dortmund ile çalışacak

Puma ve Borussia Dortmund'a ilk olarak 2012-2013 Bundesliga sezonunda işbirliğine gitmiş ve sonrasında 2019'dan 2027'ye kadar birlikte çalışacakları uzun vadeli bir ortaklık anlaşması imzalamışlardı.

Senin için hazırladığımız haberler