Trabzonspor'da Mehmet Can Aydın Nenad Bjelica tarafından kesik yedi!

07.10.2023 - 13:06 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 13:41

Süper Lig'in sekizinci haftasında deplasmanda Adana Demirspor'a mağlup olan Trabzonspor'da sağ bek oyuncu Mehmet Can Aydın forma şansı bulamadı. Detaylar.

Trabzonspor'da Mehmet Can Aydın Nenad Bjelica tarafından kesik yedi!

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Adana Demirspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da Mehmet Can Aydın, forma şansı bulamadı.

Mehmet Can Aydın'ın yerine Larsen

Bordo-Mavili takımda teknik direktör Nenad Bjelica, Adana Demirspor karşılaşmasında Mehmet Can Aydın'ın yerine Jens Stryger Larsen'i sahaya sürdü.

Bjelica tecrübeli oyuncuları tercih etti

Hırvat çalıştırıcı, oyuncu tercihleri ile ilgili karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "Larsen ve Fountas tecrübeli oyuncular. Bugün onları tercih ettik. Umarım bugün iyi sonuç alırız" ifadelerini kullanmıştı.

Fırtına'da taraftarlar Mehmet Can Aydın'ı yedek bırakan Bjelica'ya sosyal medyadan tepki gösterdi. 

İlgini Çekebilir
Ali Koç kulüp satın alıyor!
Habere Git

Almanya Bundesliga ekibi Schalke 04'ten kiralanan 21 yaşındaki sağ bek oyuncu, kısa sürede gösterdiği başarılı performansla formayı Larsen'den almıştı.

En fazla top çalan oyuncular arasına girdi

Süper Lig'de kısa sürede adından söz ettiren Mehmet Can Aydın, 3.4 ortalama ile ligde maç başına en fazla top çalan oyuncular arasına girmeyi başardı. Aydın ayrıca oynadığı karşılaşmalarda da takımının en çok ikili mücadele kazanan oyuncuları arasında zirvede yer aldı.

Ümit Milli Takım'a seçildi

Trabzonspor taraftarı tarafından A Milli Takım kadrosuna seçilmesi beklenen 21 yaşındaki oyuncu, Ümit Millî Takımımızın 13 Ekim Cuma günü İstanbul'da San Marino ve 17 Ekim Salı günü Jelgava'da Letonya ile oynayacağı 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçlarının aday kadrosuna davet edildi. Mehmet Can Aydın, bu maçlarda süre aldığı takdirde ilk kez Ay-yıldız ekibin formasını giyecek.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, parmak salladı mı? Net konuştu: "Organize bu!"
Habere Git

Trabzonspor, Mehmet Can Aydın'ı Schalke kulübünden 350 bin Euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralamıştı. Bordo-Mavili takım oyuncuyu satın alması durumunda ise 1.4 milyon Euro ödeyecek. Mehmet Can Aydın, Fırtına'dan 2023-2024 futbol sezonu için 8.100.000.-TL kazanıyor.

Bu sezonki performansı

21 yaşındaki oyuncu, bu sezon Trabzonspor formasıyla çıktığı 5 maçta 390 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler