"Bizim sporumuzda bağlılık çok önemli"

14.05.2020 - 16:09 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 16:12

"Bizim sporumuzda bağlılık çok önemli"

Geçtiğimiz günlerde Ferrari, Alman pilot Sebastian Vettel ile yollarını ayırmasından sonra Formula 1'de Ferrari'nin yeni pilotunun kim olacağı tartışma konusu olmuştu. Koltuğa geçmesi beklenen 3 adayı olduğu konuşulurken, Carlos Sainz diğer 2 adayı geride bırakarak Ferrari koltuğu savaşını kazanan isim olmuştu. Sainz'in İtalyan ekibe gitmesiyle birlikte boşta kalan McLaren koltuğuna ise Renault ekibinden Daniel Ricciardo getirilmişti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Daniel Ricciardo'ya gönderme!

Ardı ardına gelen haberler sonrasında Formula 1 ekiplerinden Renault'un takım patronu Cyril Abiteboul, önemli açıklamalarda bulundu. Takım pilotlarından Daniel Ricciardo'nun takıma olan bağlılığını sorgulayan Abiteboul: "Bizim sporumuzda -özellikle olağanüstü durumlarda- karşılıklı güven ve adanmışlık her zamankinden daha fazla önemlidir. Bu bizim için kritik bir değerdir. Ben takım olarak bu sezon birbirimize daha çok yakınlaşacağımızı düşünüyorum. Renault ekibi olarak hedeflerimiz ve stratejilerimizde bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

"Henüz bitirmedik"

Öte yandan sezon sonu Renault ekibinden ayrılacak olan Daniel Ricciardo sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada: "Takımla birlikte geçirdiğim zaman ve beni aralarına kabul etme şekillerinden ötürü kendilerini minnettarım. Ancak henüz bitirmedik ve bu yıl geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Gelecek sezonu en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız"

Senin için hazırladığımız haberler