"Bizim çocuklar"ın hocası Galtier, Avrupa Süper Ligi'ne tepkili

23.04.2021 - 18:32 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 18:36

Lille OSC Teknik Direktörü Christophe Galtier, 12 kulübün öncülük ettiği Avrupa Süper Ligi'ni topa tuttu. Galtier, "Paraya öncelik verilmemeli." dedi. İşte detaylar...

"Bizim çocuklar"ın hocası Galtier, Avrupa Süper Ligi'ne tepkili

AJANSSPOR - HABER

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) lideri Lille'in teknik direktörü Christophe Galtier, Avrupa Süper Ligi girişimine ilişkin, "Spordan önce paraya öncelik verilmemeli." dedi.

 

Galtier, ligin 34. haftasında pazar günü Olympique Lyon ile oynayacakları maç öncesi düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Süper Ligi'ne tepki gösterdi.

"Reformlar kişilerde değil, çalışma gruplarıyla yapılmalı..."

"Spor kazançlı çıktı." diyen Galtier, reformlara karşı olunmaması gerektiğini belirterek, "Ancak reformlar bazı kişilerle değil çalışma gruplarıyla yapılmalıdır. Sporu ve değerlerini unutmamak gerekiyor. Spordan önce paraya öncelik verilmemeli ancak yaşanan bu oldu. 2-3 gün sürdü." diye konuştu. Galtier, spor organizasyonlarına hak ederek katılmak gerektiğini vurguladı.

Klopp ve Guardiola'ya övgü

Avrupa Süper Ligi'ne karşı Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ve Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın "güçlü duruş" sergilediğini söyleyen Galtier, "Organizasyonların finansmanına ilişkin yeni fikirlerimiz olabilir ve sorunlara çözüm bulabiliriz ama spora ve değerlerine öncelik verilmeli. Bu anlamda, taraftarların tepkisi vardı. Avrupa'da Amerikan sporunun modelinin kabul edebileceğimizden emin değilim." şeklinde konuştu.

Bu sezon Ligue 1'de şampiyonluk yarışının en iddialı ekipleri arasında yer alan Lille, kadrosunda Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı gibi Türk oyuncuları barındırıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler