Giresunspor'un kalecisi Onurcan Piri: "Diğer takımlardan farklı yönetiliyoruz"

05.10.2022 - 15:54 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 16:13

Giresunspor'un 28 yaşındaki kalecisi Onurcan Piri, Radyospor'da Nazım Türknas'a açıklamalarda bulundu. Takımın farklarından ve hedeflerinden bahsetti.

Giresunspor'un kalecisi Onurcan Piri: "Diğer takımlardan farklı yönetiliyoruz"

AJANSSPOR - HABER

Giresunspor'un başarılı file bekçisi Onurcan Piri, Radyospor'da Nazım Türknas'ın konuğu oldu. 28 yaşındaki kaleci, A Milli Takım'dan Okan Kocuk'a; hedeflerden Giresunspor'a birçok konu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

"Biz farklı bir takımız"

Giresunspor'un diğer takımlardan farkını açıklayan Piri, "Bizi diğer takımlardan ayıran şey, biraz farklı yönetiliyoruz. Çok büyük gelirlemiz yok ama sağ olsun Hakan Başkanımız bir şekilde her türlü imkanı bize ayarlıyor. Bizim bütçemiz diğer takımlardan çok daha farklı ve bu sene biraz daha fazla gençleşen bir takımız. Genç arkadaşlarımızla yeni katılan arkadaşlarımız da takıma oturdukça daha iyi olacağız. Ben aslında çok dengeli başladığımızı düşünüyorum, bundan sonrasında da performansımızı arttıracağız." dedi.

"Başarımızın formülü 11 kişi saldırmak"

Koplektif bir şekilde savunma ve hücum yaptıklarını belirten başarılı kaleci, "Benim kendi yorumum; bizim takım maç kazanıyorsa genellikle defansın başarısı ve hücumun becerisi ön planda oluyor. Yeri geliyor defans yapmamız gerekiyor, yeri geliyor toplu hücum yapmamız gerekiyor ve 11 kişiyle saldırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Hakan Keleş: “İyi bir Giresunspor izlettirmek istiyoruz”
Habere Git

"Ligde kalıcı olmak istiyoruz"

Giresunspor'un bu sezonki hedefleri hakkında da konuşan Onurcan, şu sözleri kaydetti: "Geçen sezonki hedefimiz bu ligde kalmaktı. Ben yıllardır her ligde forma giydim ama burası çok farklı, çok özel bir lig. Dolayısıyla öncelikli amacımız bu şehri, bu takımı Süper Lig'de kalıcı hale getirebilmek. Şuan kalkıp hedefimiz ilk 10, ilk 12 desem bu olmayadabilir. Biz de futbolcular olarak her şeyin farkındayız, en iyisini yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz."

A Milli Takım hayali

Bireysel olarak A Milli Takım'da yer almayı hedeflediğini söyleyen 28 yaşındaki file bekçisi, "Bu sezon ise kendi performansıma gelecek olursak bir Giresunlu olarak bu takımda süre almak ve hatta kaptanlık yapıyor olmak benim için çok kıymetli bir şey. Öncelikli hedefim takımıma maksimum katkı sunabilmek. Zaten bu katkıyı sunduktan sonra her açıdan ön plana çıkacağımdır. A Milli Takım'da benden yaşça daha küçük çok kıymetli kaleciler yer alıyor. Ülkemizde ilk defa 3-4 tane çok çok değerli kaleciler bir araya geldi, bunun kıymetini bilmek lazım. İnşallah bir gün bana da nasip olur, bunu ben de çok istiyorum." şeklinde konuştu.

"Sözleşmem bitmeden kimseyle görüşmem"

Hakkında çıkan transfer haberlerine noktayı koyan Onurcan, "Bir sabah uyandığımda her yerde transfer haberim çıkmıştı başka kulüplerle ve özellikle Samsunspor ile. Ancak ben hep şunu söylemiştim; Giresunsporla sözleşmemiz biter, fesholur ve bir şekilde ayrılmadan hiçbir kulüple görüşme durumum söz konusu değil. Çünkü bu bana yakışmaz. Ben Giresunlu ve Giresunsporluyum!" diyerek net bir cevap vermiş oldu.

"Okan Kocuk adına mutluyum"

Geçen sezon takımın kalesini koruyan Okan Kocuk hakkında ise Onurcan, "Giresunspor’un süper lige çıktığından kalede ben oynuyordum. Süper Lig'in ilk sezonumuzda yani geçen sezon kalede Okan Kocuk ile beraberdik ve o, kendisini daha da geliştirip kulübüne geri dönmek istedi, istediği de oldu. Onun adına çok mutlu oldum. Zaten daha önceki yıllarda Bursaspor’da da beraber oynamışlığımız ve arkadaşlığımız vardı." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler