Bitcoin rekor üstüne rekor kırdı, durdurulamıyor!

13.03.2021 - 17:06 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 17:08

Bitcoin haberleri… Dijital para birimi camiasının öncü markalarından olan Bitcoin (BTC) gün içerisinde rekor seviyeye ulaştı. 12 Mart Cuma günü 418 bin Türk Lirası seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, bugün bütün dünya genelinde artışa geçti. Bugün, 456 bin TL’ye kadar çıkan dijital para birimi an itibariyle yükselişini durdurmuş sayılır. Öte yandan, 1 gün içerisindeki bu artış; Bitcoin’in Amerika piyasasında rekor kırmasına neden oldu. İşte detaylar…

Bitcoin rekor üstüne rekor kırdı, durdurulamıyor!

5 yıl önce 1,200 Türk Lirası’ndan işlem gören dijital para birimi Bitcoin, son dönemde yükselişini sürdürüyor. Her ne kadar Bill Gates gibi simge figürler, BTC’nin ponzi (aldatmaca) olduğunu savunsa da Bitcoin gün içerisinde rekorunu kırdı. Uzmanlara göre bunun birkaç sebebi var. Özellikle, Amerika’da devletten yardım alan bireyler, bu parayı BTC’ye yatırıyor. Bu nedenle Bitcoin’in artışa geçtiği düşünülüyor. Peki, Bitcoin kaç TL?

Bitcoin kaç TL? “Bitcoin kendi rekorunu kırdı!”

İlk kez 2009 yılında temelleri atılan dijital para birimi Bitcoin (BTC) gün itibariyle rekorunu kırdı. Bill Gates ve diğer figürler, BTC’den uzak durulması gerektiğini söylese de Bitcoin rekor üstüne rekor kırıyor. 5 yıl önce 1,200 Türk Lirası seviyelerinde işlem gören para biriminin güncel değeri 456 bini yokladı. Bu haber yazıldığı sırada 452 bin Türk Lirası bandına çekilen paranın saniyeler içinde artıp - azaldığı biliniyor. Peki, Bitcoin kaç TL? An itibariyle 1 Bitcoin 452 bin Türk Lirası seviyesinde işlem görüyor.

Biden’ın destek paketi Bitcoin’e dönüştü!

Amerika hükümetinin salgının yan etkilerini minimize edebilmek adına vatandaşa sunduğu aylık 1,200 Dolar’lık ödemelerin çoğu Bitcoin’e dönüştü. Devletin verdiği ödemeleri o dönemde Bitcoin’e dönüştüren bireyler, aylar içerisinde yüzde 700 kar yaşadı. Bitcoin’in anlık değeri 60 bin Dolar civarında. Bu rakamın daha ne kadar yükselip yükselmeyeceği bilinmemekle beraber, daha fazla üretimi yapılmayacağı için devamlı yükseleceği düşünülüyor.

Senin için hazırladığımız haberler