Birinci: "Bize önce Türkiye sahip çıksın"

21.01.2020 - 16:58 | Son Güncellenme: 21.01.2020 - 17:02

Norveç ekibi Valerenga, Girne’de kamp yapıyor. Bu gelişmeyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ilk kez FIFA ve UEFA'ya üye bir ülkenin takımına kamp için ev sahipliği yapmış oluyor. Bu konunun ilk kez duyurulmasını sağlayan futbolcu temsilcisi Tekin Birinci, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Tekin Birinci’nin değerlendirmeleri şu şekilde:

Tekin Birinci: ”Kıbrıs’ta Türk takımlarının bile maç yapması engellenmişti”

1983’ten beri ilk kez böyle bir olay oluyor. Daha önce Türk takımları birçok kez Girne’ye gelip kamp yapmıştı. Sonrasında bir ambargo ve ceza olayı devreye girdi. Kıbrıs’ta Türk takımlarının bile maç yapması engellendi. Gençlerbirliği her şeyi göze alarak bir maç oynamıştı. Girne bölgesindeki bir otelin tesisleri sayesinde yabancı takımlara yöneldiler. Kuzey Avrupa’dan takımlar davet edildi. Kadın takımları, genç takımlarla irtibata geçildi. Valerenga da kamp yapmaya gelen takımlardan biri oldu. Köklü bir camia.

Valerenga’nın geldiğini nasıl ortaya çıkardı?

Benim tahminime göre önümüzdeki günlerde ve yıllarda birçok takım gelecektir. Valerenga’nın gelmesi de çok dile getirilen bir şey değildi. Bir maçı takip ediyordum. Maç oynanırken, bir arkadaş bana, ”Valerenga da burada” dedi. Bir menajer arkadaşa sordum. Sonrasında sosyal medyadan oyuncuları gördüm. Paylaşımlarını gördüm. Sonrasında da ben de geldiler ve ambargoyu deldiler diye sosyal medyaya yazdım.

Tekin Birinci: ”Rum cephesinde ciddi bir şok var”

Rum gazeteleri ceza verilsin istiyor. Ama burada bir maç yapmadılar. Rum cephesinde ciddi bir şok var. Ercan Havaalanı’ndan geldiler. Antalya’da tabi ki üst düzey takımlar var. Ama bizim kendi takımlarımızı getirebilmemiz lazım. Kıbrıs’taki insanlar Türkiye takımlarını izlemek için de ciddi para harcıyor. Valerenga, işin siyasi boyutunda değil. Tek sıkıntıları maç yapacak takım yok. Takım olsa bile Rum tarafından izin almaları gerekiyor. Maç yapıyoruz diye bildirilmesi gerekir. Bizim federasyonumuz tanınmıyor.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’e çağrı

Maalesef TFF başkanları buradaki futbola sahip çıkmadılar. Sayın Nihat Özdemir’in Kıbrıs’ta otelleri var. Kendisi de burada sahalar yapsa ve burada futbol var diye dünyaya haykırsa çok güzel olur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çok daha fazla öne çıkarılması gerekiyor. Herkes bu işin üstüne eğildi. Türkiye’de bu işin daha fazla konuşulması lazım. En azından 2-3 takımın Kıbrıs’a gelmesi lazım. Samsunspor’un trafik kazasında hayatını kaybeden oyuncusu Mete Adanır için Anı turnuvaları da yapılabilir.

Tekin Birinci: ”Bize önce Türkiye sahip çıksın”

Türkiye’de çok güçlü futbol adamları var. Nihat Özdemir, Servet Yardımcı gibi isimlerin bizim sesimizi duyurması gerekiyor. Şenes Erzik, çok güçlü biriydi. Ama bir adım atamadık ve yol kat edemedik maalesef. Norveç, İsveç takımları elbette gelsin ama önce bize Türkiye sahip çıksın.

Senin için hazırladığımız haberler