Birbirlerine girdiler: Önce 1000 yıllık tarihi öğren, sonra istifa et!

27.11.2022 - 14:34 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 14:46

Carlos Queiroz, İran'ı eleştiren Jurgen Klinsmann'ın FIFA'daki görevinden istifa etmesini istedi: Kendisini 1000 yıllık Pers kültürünü öğrenmeye davet ediyoruz!

Birbirlerine girdiler: Önce 1000 yıllık tarihi öğren, sonra istifa et!

AJANSSPOR HABER

Katar'da yapılan Dünya Kupası'nda ilgi gösterilen ülkelerin başında İran geliyor. Ülkede yapılan protestolara futbolcuların milli marşı okumayarak destek vermesi, İngiltere önünde alınan farklı yenilgiden sonra Galler'in devrilmesi gözleri İran Milli Takımı'na çevirdi.

Klinsman'dan olay yorum

Futbolcuyken çok popüler olan, Almanya ve ABD Milli Tkımı'nı çalıştıran Jurgen Klinsman'ın İran ve teknik direktörü Carlos Queiroz hakkındaki sözleri olay oldu. Klinsman, halen FIFA bünyesindeki Katar 2022 Teknik Çalışma Grubu üyesi.

Klinsman: Queiroz, İran kültürüne uyuyor

Klinsman, BBC'de katıldığı bir yayında "Queiroz, Kolombiya ve Mısır ile elemeleri geçemedi. Sonra geri dönüp İran'ın başına geçti. Bu onların kültürü ve buna Quieroz da gerçekten iyi uyuyor" dedi.

İlgini Çekebilir
İran Galler'i yendi, halk coştu!
Habere Git

"Hakeme çalıştılar"

Eleştirilerine devam eden Klinsman, 2-0 İran'ın kazandığı Galler maçı hakkında şunları söyledi: "Bu tesadüf değil, hakemi çalıştırdılar, yedek kulübesinin zıpladığını gördünüz. Sahada sürekli gözünüzün önündeler. Konsantrasyonunuzu kaybetmenize neden oluyorlar." 

Queiroz'dan Klinsman'a: Utanç verici

Klinsman'ın açıklamalarına Queiroz'dan çok sert yanıt geldi. Portekizli teknik direktör, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Klinsmann'ın sözlerini "futbol adına utanç verici" olarak nitelendirdi.

"Kimse bizim dürüstlüğümüzü sorgulayamaz"

Queiroz, şunları söyledi: "Saha içinde Klinsman'ın yaptıklarınıza ne kadar saygı duyarsam duyayım, İran kültürü, milli takımı ve oyuncularım hakkındaki sözleri utanç verici. Kimse bizim dürüstlüğümüzü sorgulayamaz."

İlgini Çekebilir
İran Teknik Direktörü sinirlendi: Bunu Southgate'e de sorsana!
Habere Git

"1000 yıllık Pers kültürünü öğren"

Klinsman'ı İran Milli Takımı kampına çağıran Queiroz, "Onu, İranlı oyuncularla konuşmaya ve onlardan ülkeyi, İran halkını, şairlerini sanatını, cebiri, tüm 1000 yıllık Pers kültürünü öğrenmeye davet ediyoruz" dedi. 

"Klinsman istifa etsin"

Portekizli teknik direktör, açıklamaları nedeniyle Klinsman'ın Katar 2022 Teknik Çalışma Grubu üyeliğinden istifa etmesini de istedi. Queiroz, FIFA'yı da konuyla ilgili takip ettiklerini açıkladı. 

 İran tarihinde ilk kez 2. tura kalabilir

İran, 2022 Katar Dünya Kupası'nın ilk maçında İngiltere'ye 6-2 ile boyun eğdi. Galler'i ise 2-0 ile geçti. Son maçında ABD ile karşılaşacak İran, bu maçtan galibiyet alırsa kesin olarak son 16'ya kalacak.  Beraberlik halinde ise gözü Galler-İngiltere maçına dönecek. Galler o maçı kazanamazsa tur yine İran'ın olacak.  İran, grup aşamasını geçerse Dünya Kupası'nda ilk kez bunu başarmış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler