Bir yıl gecikmeli gelen zafer! Şampiyon zaten belliydi

31.05.2021 - 18:35 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 18:40

Geçen yıl pandeminin engel olduğu şampiyonluğa bu sezon ulaşan Anadolu Efes, Euroleague kupasını kazanarak kulüp tarihinde 96’dan beri Avrupa’dan gelmeyen bir başarıyı getirdi.

Bir yıl gecikmeli gelen zafer! Şampiyon zaten belliydi

Deniz Aksoy-AJANSSPOR

Bu yazıya öncelikle Efes kulüp tarihinin en değerli isimlerinin başında gelen değerli Aydın Örs’ün dün akşam söyledikleriyle başlamak istiyorum…


"Çok heyecanlıyım. Zaten zor günler geçirdim. Zor konuşabiliyorum. Her şeyden önce hak edilen, sadece bu yılın değil 2 yılın hak edilmiş kupasıydı. Bu nedenle sevgili Ergin ve ekibini, Tuncay Özilhan Bey'i, Alper'i kutluyorum. Müthiş bir iş başardılar." …

 

1995 – 96 sezonunda başarılı Koç Aydın Örs’ün liderliğinde Koraç Kupası‘nı kazanarak Avrupa’da kupa kazanan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden Efes Pilsen dün Barcelona’ya karşı oynadıkları finalde 81-86 skorla Turkish Airlines Euroleague Final Four Şampiyonu oldu! Vasilije Micic 25 sayı, Shane Larkin ise 21 sayıyla oynayarak bu büyük başarının parlayan isimleri oldular. Euroleague'in normal sezonunda en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Anadolu Efes’ın Sırp yıldızı, Final-Four'un da en değerli (MVP) oyuncusu unvanını aldı.

 

Ergin Ataman tarihte bu kupayı kazanan ilk Türk antrenör olarak, kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

 

Geçen sezonun iptal olmadığı bir senaryoda şampiyon aslında belliydi… Geçen yıl pandeminin engel olduğu şampiyonluğa bu sezon ulaşan Anadolu Efes, Euroleague kupasını kazanarak kulüp tarihinde 96’dan beri Avrupa’dan gelmeyen bir başarıyı getirdi.

 

Yarı finalde önce CSKA Moskova’yı ezip geçtiler sonrasında da Micic ve Larkin ‘in önderliğinde final maçında Barcelona’yı yıktılar. Bu büyük başarının en büyük mimarı olarak Ergin Ataman şampiyonluk sonunda yaptığı açıklamayla Türk halkına şu sözleri iletti:

 

‘’Kupamızı alıp Türk halkına götüreceğiz. Çok büyük sıkıntılar çektik. Almanya'da bize 'Hoş geldiniz' bile denmedi. İspanyollar burada, İtalyanlar burada, aileleri burada ama bizim ailelerimiz yok. O yüzden maç sonu Türkçe konuştum ve halkıma teşekkür ettim. 22 yaşındaki kızıma, iki kızıma vize vermedi Alman hükümeti. Bir tek oğlum gelebildi zorla. Onu da kaçak soktuk içeri kupa törenine zor aldım''...

 

Anadolu Efes’i tamamlanamayan geçtiğimiz sezonki performansından dolayı tebrik edip bu sezonki şampiyonluk için teşekkür ediyorum. Ülke olarak zor zamanlardan geçerken bu muhteşem başarı ve kupayla yüzümüzü güldürdüler. Sezon başında Larkin’in sezona geç başlaması, takım oyuncularının neredeyse hepsinin Covid-19’a yakalanmaları, ritim bulmakta zorlanmaları ve geçen sezon yarım kalan görev aşkı uğruna taraftarsız maçlarda sahada tüm ekibin canı gönülden savaşması Türk spor tarihinin en gurur verici sonuçlarından biri oldu.

 

Ergin Hoca başından beri inanıyordu bu şampiyonluğa… Yaptığım her konuşma ve röportajda bunu bana söylüyordu. Ergin Ataman olmadan bu kupa gelemezdi…O, oyuncularına inandı…Efes oyuncularının hepsini, başta Vasilije Micic olmak üzere, tebrik ediyorum. Shane Larkin takım arkadaşlarıyla saha içindeki iletişimini, takım ruhuna sahip olduğunu ve gerçek bir yıldız olduğunu hepimize gösterdi. Sertaç Şanlı’ya ayrı bir parantez açmak istiyorum…Kendini en çok geliştiren oyuncu olarak Avrupa’nın en iyi Türk oyuncusu olmasından dolayı can-ı gönülden kutluyorum.

 

Türkiye’yi sevindirdiniz ve bizlere şölen yaşattınız Anadolu Efes! Siz iyi ki varsınız...

 

Senin için hazırladığımız haberler