Bir türlü kendine gelemedi!

19.12.2020 - 14:03 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 15:01

Galatasaray'da transfer olduğu günden bu yana taraftarın bağrına bastığı 28 yaşındaki Emre Akbaba bu sezon da beklentilerin çok altında kaldı. Sözleşmesinin yılında olan milli futbolcunun sarı-kırmızılı takımda kalması için bu sezon kendini göstermesi gerekiyor. İşte Emre Akbaba'nın Galatasaray kariyeri ve bu sezonki istatistikleri

Bir türlü kendine gelemedi!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'ın son dakikalarda kaybettiği Karagümrük maçında birçok futbolcu vasatın altında performans sergiledi.

Sarı-kırmızılı takımda en çok eleştiri alanların başında da Emre Akbaba geliyor. 

2018 yazında Fenerbahçe ile girilen büyük transfer yarışının ardından 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadroya katılan ve senelik 1 milyon 750 bin Euro maaş üzerinde 3 yıllık sözleşme imzalanan milli futbolcu şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldı. Tabii ki bu süreçte yaşadığı ağır sakatlıkların performans kaybında büyük etkisi oldu. Ancak Emre bu sezon da forma şansı bulduğu maçların birçoğunda vasatı aşamadı.

İsabet yok

13 haftalık periyotta 5 defa ilk 11'de kendine şans bulan ligde toplam 8 karşılaşmada süre alan Emre Akbaba henüz gol kaydedemedi. Sadece Çaykur Rİzespor maçında bir asist yapan yıldız futbolcu, Karagümrük maçında da hücuma katkı veremedi. İsabetli orta yapamayan, şut pası veremeyen Emre 64'üncü dakikada oyundan çıktı. 2021'de sözleşmesi sona erecek Emre'nin Galatasaray'daki geleceği önümüzdeki haftalarda göstereceği performansa bağlı.  

Senin için hazırladığımız haberler