Bir transfer fantazyası

24.03.2017 - 19:59 | Son Güncellenme: 24.03.2017 - 19:59

Transfer dönemine epey vakit var; ancak "fantastik haberler" dikkat çekiyor. 

Bunlardan bir tanesi Mesut Özil'in Arsenal'dan ayrılıp, futbol yaşantısını Türkiye'de sürdüreceği yönündeydi ki, bu iddia İngiltere'de The Telegraph ve Mirror gazeteleri tarafından gündeme getirildi. Fakat dikkatlerden kaçan bir şey vardı; o da bunun dedikodu bölümünde verilmiş olmasıydı.  

Gayrimenkul edinmesi, İstanbul'da futbol oynayacağı anlamına geliyor mu? 

Özil'i Türkiye'de bir takımda izleme fikri hoş; ancak mevcut koşullarda gerçekle bağdaşmıyor. 

İstanbul'da gayrimenkul edinmesi, sevgilisiyle İstanbul'a gezmeye gelmesi Fenerbahçe ya da bir başka takımın teklifine sıcak bakacağı anlamına gelmiyor; çünkü Avrupa'da halen pazarı yüksek oyuncular sınıfında yer alıyor. 

8.3 milyon Euro net 

Real Madrid'den Arsenal'a 60 milyon Euro karşılığında transfer edilmişti. Arsenal'dan yılda net 8.3 milyon Euro kazanıyor. Arsenal onun satışından sizce 60 milyon Euro'nun altında bir fiyat bekliyor olabilir mi? Pek ihtimal vermiyorum. 

Bir futbolcu olağanüstü bir performans kaybı yaşamamışsa ya da başka bazı özel sorunlarla karşı karşıya değilse, yapacağı transferden beklediği ücret, mevcut gelirinin üzerinde olmayacak mıdır? Elbette olacaktır. Her bir futbolcu başarısına oranla ücretini yükseltmek, koşullarını geliştirmek adına transfer yapar. 

Özil, Arsenal'da varolan sözleşmesini uzatmıyorsa, transfer için çok seçeneği olduğundandır. Seçeneklerden bir tanesinin Süper Lig olduğunu düşünmüyorum. Bu klişeyi kullanmak zorundayım, "henüz çok erken". 

Barselona

Önümüzdeki sezon onu Barselona'da izleyebiliriz. Onların oyun yapısına uygun; üstelik ihtiyaç duydukları profilde bir oyuncu. Iniesta'daki gözle görülür düşüş transfer zemininin oluşması adına önemli bir faktör; bununla birlikte orta sahada merkezde ve önde, ayrıca kanatlarda da oynayabilen, soğuk kanlı, bilekleri yumuşak, oyun zekası üst düzeyde futbolcu ihtiyacına karşılık gelen bir oyuncu Mesut Özil. 

Ayrıca Barselona finansal olarak baktığımızda böylesine büyük bir operasyonu gerçekleştirebilecek birkaç kulüpten bir tanesi; Luis Enrique'nin yerine gelecek teknik direktör, ki onun da Premier Lig'den transfer edilmesi olası, Özil'i reddetmeyecektir.

Sonuç Barselona, Arsenal'dan ayrılması durumunda Türk futbolcu için en muhtemel seçenek olarak duruyor. 

Senin için hazırladığımız haberler