Bir rakip takım oyuncusu...

17.04.2018 - 19:25 | Son Güncellenme: 17.04.2018 - 19:25

Galatasaray – Başakşehir maçında Arda Turan’a yönelik tepkiler doğru mu değil mi tartışmasında, aslında sonucu belirleyecek son derece net bir durum var. En azından meselenin tarafları açısından durum net.

Arda Turan, teklif alsaydı ve koşullar oluşsaydı Galatasaray’a gelecekti. “Hayır gelmem; en çok parayı veren kulübe giderim” demedi. Galatasaraylı olduğunu her fırsatta dile getirdi.

Atletico formasıyla ülkemizi ve Galatasaray’ı iyi temsil etti. La Liga şampiyonluğu, Copa del Rey, Avrupa Ligi, İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası, rakip sahada Real Madrid galibiyetleri ve bir Şampiyonlar Ligi finali. Saygı duymak gerekir.

Atletico’dan sonraki dönemde özel hayatı ve insanlarla kurduğu iletişimin eleştiriliyor olması, yaşam pratiğinin pek çok kimseye hoş gözükmemesi vb. etkenler son derece kişisel konular olarak kalıyor.

Büyük bir taraftar kitlesinin bu denli kişisel meseleler nedeniyle oyuncuya tepki göstermesi bana göre doğru bir tutum olmaz.

Oyuncuyu sevmeyebilir, hareketlerini rahatsız edici bulabilirsiniz, bu kişisel bir tutumdur fakat bunun taraftar kimliğiyle kitlesel bir tepkiye dönüştürülmesi yanlıştır.

İşin özeti şu: Arda şu anda Galatasaray’ın oyuncusu değil. Bir rakip takım oyuncusu.

Ve… Bir taraftar, bir rakip takım oyuncusuna nasıl bakarsa, bu konuya da öyle bakmak gerekir.

Senin için hazırladığımız haberler