"Bir günde üç tane Formula 1 yarışına çıkmış gibiyim"

15.09.2020 - 16:20 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 16:21

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 Toskana GP'sinde kaos dolu geçen yarış sonrasında birinci tamamlayan Lewis Hamilton açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Formula 1'de sezonun dokuzuncu yarışı olan Toskana Grand Prix'sinde yarışa lider başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, çıkan kırmızı bayraklardan dolayı çok zorlandığını ama 90. yarış galibiyetini almanın inanılmaz olduğunu ifade etti.

Yarış sonrasında konuşan Lewis Hamilton, bir günde üç kez yarışa çıkmış hissiyatına kapıldığını söyledi ve ekledi: "Gerçekten inanılmaz zor bir yarıştı. Zor kalkış ile beraber bu pist gerçekten inanılmaz. Ve tabii ki de sıcaklık da çok fazla yüksekti."

Ferrari’nin 1000. yarışı olarak da tarihe geçen ve Mugello pistinin ilk kez F1’e ev sahipliği yaptığı yarış yaşanan kazalar kırmızı bayrakların çıkmasına sebep oldu.

İlk turda McLaren’den Carlos Sainz Jr da spin atarak Sebastian Vettel ile çarpıştı; Vettel’in ön kanadı kırılınca, Ferrari pilotu pite girmek zorunda kaldı.

Güvenlik aracı 8 tur boyunca pistte kalırken, kırmızı bayrakların çıkmasıyla sonuçlanan bir büyük kaza da güvenlik aracı çıktıktan sonra yaşandı.Bottas, dibindeki Hamilton’a karşı düzlükte dezavantajlı olduğunu düşünerek, güvenlik aracı çıktıktan sonra bir süre daha yarışı başlatmadı. Bottas yarışa viraj yakınında başlarken arka tarafta yeni bir kaos çıktı.

Çıkan iki kırmızı bayraktan sonra yarış, durarak kalkışla başlatıldı ve pilotlar bir günde üç kere start almış oldu.

Schumacher'in rekoruna 1 galibiyet kaldı

Yarışı kazanan Lewis Hamilton, bu sezonki 9 yarışın 6'sında damalı bayrağı ilk sırada gördü. Britanyalı pilot, kariyerinin 90. galibiyetini elde ederken; Michael Schumacher'e ait tüm zamanların rekoruna 1 yarış kaldı. Hamilton, şampiyona genelinde en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını ise 65'e çıkardı.

1000. yarışına çıkan Ferrari takımının pilotlarından Charles Leclerc 8. Sebastian Vettel ise 10. olmayı başardılar ve puan çıkardılar.

Senin için hazırladığımız haberler