Bir futbolcudan fazlası... Yolunu çoktan çizdi!

20.08.2021 - 17:27 | Son Güncellenme: 20.08.2021 - 17:37

Son dakika haberleri... Boluspor'un eski sportif direktörü Barbaros Gözneli, önceki yıl takımda kiralık oynayan Fenerbahçeli Muhammed Gümüşkaya'yı değerlendirdi. İşte detaylar...

Bir futbolcudan fazlası... Yolunu çoktan çizdi!

Salim MANAV - AJANSSPOR

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında HJK Helsinki'yi 1-0 mağlup ederken mücadelenin yıldızı 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya oldu! 62. dakikada Mesut Özil'in yerine oyuna giren Gümüşkaya, 65'te topun ayağına ilk kez geldiği pozisyonda ceza sahası dışından muhteşem bir gol attı. Helsinki maçının yıldızı olan genç futbolcunun gelişimini Barbaros Gözneli ile konuştuk.

Önce Emre Belözoğlu ve Erol Bulut'u ikna etti

Gözneli, Muhammed Gümüşkaya hakkında birçok bilenmeyeni Ajansspor'a anlattı.

İlk olarak Fenerbahçe'den Boluspor'a transfer sürecini anlatan Boluspor eski sportif direktörü Barbaros Gözneli, "Geçen sezon ligin başlamasına 17 gün kala göreve gelmiştim. Bu süre içerisinde sıfırdan bir kadro kurmamız gerekiyordu. Çok fazla bütçemiz de olmadığı için büyük takımlardan potansiyeli olan oyuncuları kiralamak için çalışmalar yaptık. Fenerbahçe'den kiralık olarak gönderilecek oyuncuların listesini incelediğimde Muhammed Gümüşkaya'nın ismini gördüm ve yönetimimizle de bunu paylaşarak girşimlere başladık. Muhammed, Fenerbahçe'de bek ve kanat oynamıştı. Fakat Muhammed'in Genç Milli Takımlar'da maçlarını izlediğim için 8 ve 10 numara pozisyonlarında oynadığını biliyordum. Emre Belözoğlu ve Erol Bulut ile görüştüğümde Muhammed'i 8-10 numara pozisyonları için transfer edeceğimizi söylemiştim. Muhammed de onun için sorun olmayacağını ifade etmişti. Muhammed Gümüşkaya'nın transfer süreci bu şekilde gerçekleşti." dedi.

Reha Erginer şans verdi

Muhammed Gümüşkaya'nın gelişiminden bahseden Gözneli, "Muhammed Gümüşkaya'nın 8-10 numara pozisyonundaki gelişimi performans anlamında biraz zaman aldı. Muhammed, Reha Erginer'in göreve gelmesiyle daha fazla şans buldu. Geçtiğimiz sezon Giresunspor maçında sonradan oyuna girdi ve formayı da bırakmadı. Muhammed'in bu seviye gelmesinde Reha Hoca ve ekibinin büyük katkısı oldu. Muhammed, her maçtan sonra analist antrenörüyle konuşur ve maçlardaki pozisyonlarını tekrar tekrar izler." ifadelerini kullandı.

Hedefi La Liga, idolü Fernandes...

20 yaşındaki futbolcunun hedeflerini de anlatan Barbaros Gözneli, "Muhammed Gümüşkaya'nın hedefi 1. Lig'de Boluspor'da oynarken; hedefinin Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayıp La Liga'ya gitmek olduğunu söylemişti. Muhammed'in babası matematik öğretmeni, normal bir futbolcu profilinden çok farklı. Muhammed; okur, düşünür, sorgular ve hep daha fazlasını ister. Muhammed'in idolü Bruno Fernandes. Muhammed hedeflerini gerçekleştirecek ve modern orta sahaya dönüşecektir." diye konuştu.

Stili İrfan Can Kahveci'ye benzetiliyor

Boluspor'da forma giydiği dönemde Radyospor'da Salim Manav'a konuşan Muhammed Gümüşkaya stilinin İrfan Can Kahveci'ye benziltiğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Boluspor; benim ilk basamağım, Fenerbahçe'den ayrılıp geldiğim ilk kulüp. Boluspor süreci benim için güzel geçiyor. Son haftalarda forma şansı buldum ve goller de attım. Fenerbahçe altyapısında uzun yıllar kanat oyuncusu olarak görev aldım. Alt yaş milli takım kategorilerindeyse sol iç olarak oynadım, Ersun Hoca(Yanal) İstanbulspor'la oynadığımız kupa maçında beni sol bek oynatmıştı. Boluspor'a geldiğimde sportif direktörümüz Barbaros Ağabey (Gözneli), 8-10 numarada daha faydalı olacağımı söylemişti ve pozisyon değişikliğim olmuştu. Bu değişim bana olumlu yansıdı. Tarzımı İrfan Can Kahveci'ye çok benzeten oluyor."

Muhammed Gümüşkaya'nın Bolu performansı

20 yaşındaki futbolcu geçen sezon Boluspor'da 22 maçta görev aldı ve 4 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler