Burak Yılmaz, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı

25.03.2022 - 01:49 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 10:37

Portekiz karşısında Türkiye'nin tek golünü atan ve kritik bir penaltı vuruşundan yararlanamayan Burak Yılmaz, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Burak Yılmaz, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı

Dünya Kupası Elemelerinde play off turunda Portekiz karşısında Türkiye'nin tek golünü atan ve kritik bir penaltı vuruşundan yararlanamayan Burak Yılmaz, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. 

Bu penaltıyı ömrüm oyunca herhalde her gece yatmadan atacağım

Burak Yılmaz: "Aslında bugün ilk devre belki çok iyi başlayamadık. Portekiz çok iyi başladı maça.  Sonradan kendimize güvenmeye başladık. Ardından gol de geldi. Penaltıyı atsam 2-2 olacaktı. Atamadım... Nasıl atamadım, ben hala şok içerisindeyim. Ülkemizi üzdük, insanlarımızı üzdük. Başta ben üzdüm. Maçta çok üzüldüm, hala da çok üzgünüm. Bu benim son Dünya Kupamdı. Bu da burada bitti. Penaltı olunca kesin gol dedim. Kaçırmayı hiç düşünmediğim için hayal kırıklığı yaşadım. Bu penaltıyı, ömrüm boyunca her gece atacağım belki de uyumadan, rüyamda... Özür dilerim."

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen'den Kuntz'a: "Moldova değiliz biz!"
Habere Git

Milli Takımı bıraktı

Milli Takımı bırakma kararını açıklayan Burak Yılmaz "Arkadaşlarım, hocamız bana çok destek oldu. Ben de duygu patlaması yaşadım. Çok üzüldüğüm için onlar da sarıldı. Benim gönlümü almak için bu takımı sen buraya getirdin dediler. Benim yanımda oldular. Onların üzerinde iyi bir etki bıraktığımı düşünüyorum. 

Benden bu kadar

Ben onlara abilik yapmadım, onların sıradan bir takım arkadaşlarıydım. Bugün benim son maçımdı. Bugün ben Milli takım kariyerime noktayı koyuyorum. Şimdi bakıyorum Enes, Serdar Dursun... Nasıl bizler devraldıysak ben de onlara bayrağı devretmek istiyorum. Böyle üzgün bırakmak istemezdim ama doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Benden bu kadar." ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz'ın Milli Takım kariyeri

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybettiği maç sonunda Burak Yılmaz, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı.

Burak Yılmaz Türk Milli Takımı ile çıktığı 77 Maçta 31 Gol ve  8 Asistlik bir performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler