Beşiktaş'tan 12 dakikada 12 puan

20.12.2020 - 20:45 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 20:58

Beşiktaş, ligin 13. haftasında evinde Erzurumspor'u konuk etti. Yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir'le henüz galibiyeti olmayan Erzurumspor çıkış peşindeydi. Ancak Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş maçı baştan sonra üstün götürdü ve ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini mağlup etti. Peki Beşiktaş - Erzurumspor maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte detaylar...

Beşiktaş'tan 12 dakikada 12 puan

Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mağlup olduğu haftada Beşiktaş, adeta 12 puanlık maçta konuk ettiği Erzurumspor'u rahat geçti.

Vodafone Park'ta oynanan maçı ev sahibi Beşiktaş, 12 dakikada attığı 4 golle galip tamamladı.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken, Sergen Yalçın'ın öğrencileri ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Mücadelenin 59. dakikasında Aboubakar penaltıdan takımını öne geçirdi.

Bu golden 4 dakika sonra hızlı bir atakta Beşiktaş N'Koudou ile 2-0'ı yakaladı. Hızını kesmeyen Kara Kartal 69. dakikada Vida ile 3-0'ı bulurken skoru belirleyen golü 71. dakikada Aboubakar kaydetti.

Bu sonuçla 4. sıraya yükselen Beşiktaş puanını 22 yaptı. Erzurumspor ise 9 puanla ligin son sırasında yer aldı.

Aboubakar'tan 5 haftada 7 gol

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Vincent Aboubakar son haftalardaki performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Kamerunlu golcü oynadığı son 5 lig maçında rakip filelere 7 gol bıraktı. Aboubakar ligde ise toplam 8 gol attı.

Protestolar devam etti

Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluşun ödemeleri aksatması sebebiyle bu hafta oynanacak Süper Lig ve 1. Lig maçlarının başında oyuncuların 60 saniye mücadele etmeyeceğini duyurmuştu.

Protestolar Erzurumspor - Beşiktaş maçında da devam etti. İki takımın futbolcuları ilk 1 dakika mücadele etmezken; yayıncı kuruluş ekrana ilk 11 grafiklerini getirdi.

İç sahada üst üste 4. galibiyet

Beşiktaş, evinde üst üste 4. galibiyetini aldı.

Ligde ilk iki iç saha maçında Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan ve Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, ardından konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 1-0, Medipol Başakşehir'i 3-2, Kasımpaşa'yı 3-0 ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u da 4-0 yendi.

Erzurumspor'u 3 maç sonra yendi

Siyah-beyazlı takım, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3 maç sonra yendi.

Ligde 2018-2019 sezonundaki ilk maçta rakibini deplasmanda 3-1 yenen Beşiktaş, evindeki karşılaşmadan ise 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleştiği rakibine iki karşılaşmada da 3-2 yenilmişti.

Bu sezonki en farklı galibiyet

Beşiktaş, bu sezonki en farklı galibiyetini de Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında aldı.

Sezonun ilk maçında Trabzonspor'u 3-1 yenen siyah-beyazlı ekip; Yukatel Denizlispor ve Medipol Başakşehir'i 3-2, Yeni Malatyaspor'u 1-0, Fenerbahçe'yi 4-3 ve Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etmişti.

Erzurumspor 10 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş'a 4-0 mağlup olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un galibiyet hasreti 10 maça çıktı.

Süper Lig'deki son galibiyetini 3. haftada Hes Kablo Kayserispor'u deplasmanda 3-1 yenerek alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, son 10 maçta 7 mağlubiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ayrıca üst üste 4. kez yenildi.

Ligde 8. kez yenilen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 9 puanla son sırada yer aldı.

MAÇTAN DETAYLAR

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Hutchinson (Dk. 75 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 82 Atakan Üner), Mensah (Dk. 73 Dorukhan Toköz), N'Koudou (Dk. 73 Larin), Aboubakar (Dk. 82 Güven Yalçın)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Farnolle, Hasan Hatipoğlu, Mehmet Murat Uçar, Osman Çelik, Kaan Kanak, Donald, Novikovas (Dk. 46 Rashad Muhammed), Gomes (Dk. 80 Sissoko), Obertan, İbrahim Akdağ (Dk. 69 Sadiku), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 69 Emrah Başsan)

Goller: Dk. 59 (Penaltıdan) ve 71 Aboubakar, Dk. 63 N'Koudou, Dk. 70 Vida (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 12 Mensah, Dk. 38 Necip Uysal, Dk. 78 Vida (Beşiktaş), Dk. 36 İbrahim Akdağ, Dk. 79 Rashad Muhammed (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Senin için hazırladığımız haberler