Beşiktaş'ta Rosier'in ardından 3 futbolcu ile daha yollar ayrılıyor

06.07.2024 - 08:33 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 08:53

Kadroda düşünülmeyen isimlerle yollarını ayırmaya başlayan Beşiktaş'ta, siyah-beyazlı takıma ilk veda eden isim Valentin Rosier oldu. Kartal'da 3 isimle daha yollar ayrılıyor...

Beşiktaş'ta Rosier'in ardından 3 futbolcu ile daha yollar ayrılıyor

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi ilk ayrılık yaşandı. Siyah beyazlılarda kadroda düşünülmeyen Fransız sağ bek Valentin Rosier'in sözleşmesi feshedildi. 

Nice'de kiralık oynadı

Geçen sezon kadro dışı kaldıktan sonra ikinci yarıda Nice'e kiralık giden Rosier, sezon öncesi kampı için İstanbul'a gelmişti. 27 yaşındaki futbolcu için KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Valentin Andre Henri Rosier ile sözleşmemiz karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmiştir” denildi.

Beşiktaş'ın yollarını ayırdığı Valentin Rosier, LaLiga ekibi Leganes'e transfer oldu. 

Milliyet'in haberine göre; vedanın Rosier ile sınırlı kalmayacağı öğrenildi. Yönetimin ayrılık adımları Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst ile yapılan toplantının ardından netleşti. Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen siyah beyazlılar kadroda düşünülmeyen 3 futbolcusu ile daha yollarını ayıracak.

İlk sırada Amartey var

Beşiktaş’ta sıradaki isimlerin başında 29 yaşındaki Ganalı stoper Daniel Amartey geliyor. Yaptığı kritik hatalarla taraftarlara saç baş yolduran Amartey, Rosier'in ardından yolların ayrılacağı ikinci isim olacak. 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli savunmacı, geride kalan sezonda 27 maçta forma giyerken 1 gollük katkı yaptı.

Fransa'dan teklifler alan Masuaku'ya veda edilecek

Beşiktaş'ta, 2022-23 sezonun başında West Ham United'dan kiralanan bu sezon başında ise 2 milyon Euro karşılığında bonservisi alınan 30 yaşındaki Kongolu sol bek Arthur Masuaku da yeni sezonda kadroda düşünülmeyen isimler arasında. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncuya Fransa'dan teklifler var. Masuaku geçtiğimiz sezon 29 maçta forma giydi ve 2 asist üretti.

Jean Onana da yolcu

Geçtiğimiz sezon transferleri arasındaki büyük hayal kırıklıklarından biri olan Jean Onana da veda edilecek isimler arasında. Siyah beyazlılarıh 4 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı 24 yaşındaki Kamerunlu orta saha kadro dışı bırakılmasının ardından Fransız ekibi Marsilya'ya kiralanmıştı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla 10 resmi maça çıkan Jean Onana bu karşılaşmalarda 1 asistlik skor katkısı sağladı. Onana, Marsilya formasıyla ise 14 maçta 1 gol kaydedebildi.

24 yaşındaki futbolcunun siyah beyazlı takımla 2027 Haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler