Beşiktaş'ta Fransız Devrimi bitti!

11.12.2023 - 12:53 | Son Güncellenme: 11.12.2023 - 13:22

Beşiktaş'ta performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakılan 5 futbolcunun ortak özelliği dikkat çekti. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Fransız Devrimi bitti!

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada yabancı futbolcular Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın kadro dışı bırakıldığı açıklandı.

"Performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları..."

Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. 

Takım içinde gruplaşma haberleri doğrulandı

Kulüpten kadro dışı kararıyla ilgili yapılan açıklamada yer alan 'takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle' ifadesi, özellikle son dönemde bazı yabancı futbolcuların takım içinde gruplaşmaya neden olduğu şeklindeki haberleri doğrular nitelikteydi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta flaş saç ekimi iddiası! Vincent Aboubakar...
Habere Git

Hepsi Fransızca konuşuyor

Öte yandan kadro dışı bırakılan Kamerunlu ön libero Jean Onana, Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, Fransız bek Valentin Rosier, Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar ve Fildişi Sahilli stoper Eric Bailly'nin ana dilinin Fransızca olması, bu futbolcuların takım içinde ayrı bir grup olarak hareket ettiği ve Beşiktaş'ın son dönemdeki kötü performansında bu 5 futbolcunun tavır ve hareketlerinin etkiliği olduğu belirtiliyor.  

İkisi yeni transfer

Siyah beyazlılarda kadro dışı bırakılan futbolculardan Jean Onana 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Eric Bailly ise bedelsiz olarak sezon başında takıma dahil edilmişlerdi. 

Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın bonservisi için Leicester City'e 3 milyon euro öderken, Roiser'i 4.8 milyon euro karşılığında Sporting'den transfer etmişti. Vincent Aboubakar ise geçtiğimiz sezon devre arasınad bedelsiz olarak takıma katılmıştı.

Aboubakar, Ghezzal ve Rosier şampiyonluk yaşadı

Kadro dışı kalan futbolculardan Vincent Aboubakar Beşiktaş formasıyla 2016-17 sezonunda lig, 2020-21 sezonunda ise lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı. Valentin Rosier ise 2020-21 sezonunda lig ve kupa şampiyonluğunun yanı sıra 2021-22 sezonun Süper Kupa'yı kazanan kadronun parçası oldu.

Rachid Ghezzal'da Beşiktaş formasıyla 3 kupa kazandı. Cezayirli futbolcu 2020-21'de lig ve kupa şampiyonluğu, 2021-22 sezonunda Süper Kupa mutluluğu yaşadı. 

Kadro dışı kalan futbolcular bu sezon ne yaptı?

Kadro dışı kalan futbolculardan Vincent Aboubakar bu sezon forma giydiği 22 karşılaşmada 11 gol ve 3 asist kaydetti. Fransız yıldız Valentin Rosier 22 maça çıktı ve 2 asist ile oynadı. Sezon başında Lens'ten 4.037.500 Euro'ya transfer edilen Jean Onana 10 maç 1 asist; yıllık 3.5 milyon Euro maaş alan Eric Bailly 8 maç; Rachid Ghezzal ise çıktığı 12 maçta 1 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

Senin için hazırladığımız haberler