Beşiktaş'ta düğmeye basıldı! Gidecekler ve gelecekler listesi...

21.07.2020 - 14:19 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 14:56

Beşiktaş, gelecek için yapılanmaya başladı. Siyah-beyazlılarda teknik patron Sergen Yalçın'ın yönetime ilettiği rapor transferde belirleyici olacak. Beşiktaş'ta kimler gidecek, kimler gelecek? İşte Beşiktaş'ın transfer planı...

Beşiktaş'ta düğmeye basıldı! Gidecekler ve gelecekler listesi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Yalçın, gelecek sezon için kadroya dahil edilmesi gereken futbolcu sayısı hakkında, "8-10 tane transfer lazım. Durumu başkana ilettik" ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ta kimler gidecek? Kimler gelecek? Siyah-beyazlılar kaç transfer yapacak? Beşiktaş'ta son durum ne? Tüm ayrıntılar haberde...

Beşiktaş'ta değişim rüzgârları esecek

Gelecek sezonun planlamasına başlayan Beşiktaş'ta ciddi bir değişim yaşanacak. Siyah-beyazlı takımda teknik patron Sergen Yalçın'ın işaret ettiği gibi ayrılan/ayrılacak futbolcuların sayısı en az 10'u bulacak. 

Karius ve Ruiz sorunlu ayrıldı

Beşiktaş'ta Alman eldiven Loris Karius ile İspanyol defans oyuncusu Victor Ruiz, alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstererek ve FIFA'lık olarak takımdan ayrıldı.

Beşiktaş, Rebocho'yu istemedi

Siyah-beyazlı takımda kiralık olarak oynayan oyunculardan Pedro Rebocho'nun sözleşmesi bitti. Futbolcu kadro planlamasında düşünülmediği için yollar ayrıldı. 

Boateng de yolcu

Yine kadroda Kevin-Prince Boateng de kiralık olarak bulunan oyunculardan biri. Boateng ile de sezon sonunda yolların ayrılması bekleniyor.

Diaby, yüksek maliyetli bir isim

Bu futbolcuların dışında tapusunun alınması yaklaşık 5 milyon Euro gibi bir maliyeti bulacağı için Diaby de gelecek sezonki kadro planlamasında düşünülmüyor.

Elneny, Mirin ve Larin de düşünülmüyor

Bahsi geçen futbolculara ek olarak kiralık gelen Mohamed Elneny, başka takımlara kiralanan Larin ile Mirin de Beşiktaş'ta yer almayacak isimler.

Gökhan, Caner, N'Koudou...

En çok merak edilen konulardan biri de Gökhan Gönül ile Caner Erkin'in durumuydu. Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile sezon sonunda son bir görüşme yapılacak. Caner'in menajeri, futbolcunun Beşiktaş'tan ayrılacağını dile getirse de Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi Ahmet Nur Çebi, "Görüşme yapacağız" dedi. N'Koudou da yine Sergen Yalçın'ın kararı sonrası geleceği netleşecek isimlerden biri.

Beşiktaş kaç takviye yapacak?

Beşiktaş'ta Lille'den ciddi bir teklif aldığı gündeme gelen Burak Yılmaz dahi satılabilir. Burak'ın iyi bir transfer teklifi gelmesi ve ayrılması halinde de plan belli. Bu kadar ayrılan futbolcu olacaksa siyah-beyazlıların planı ne? Beşiktaş hangi mevkilere takviye yapacak?

Siyah-beyazlıların transfer listesinde ve gündemindeki isimler ise şu şekilde:

Volkan Babacan  (Kaleci-Başakşehir)

Volkan Babacan, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin istediği isimlerden biri olarak biliniyor. 31 yaşındaki eldivenin 2021 yılına kadar sözleşmesi devam etse de düşük bir maliyetle transferin bitirilmesi gibi bir plan söz konusu.

Başakşehir'de formasını Mert Günok'a kaptıran Volkan Babacan, bu sezon 5 maçta 364 dakika süre alabildi.

Fabrice N'Skala (Sol bek-Alanyaspor)

Sergen Yalçın'ın çok iyi tanıdığı isimlerden biri olan Fransa doğumlu Demokratik Kongolu futbolcunun durumu aslında Caner Erkin'in geleceğine olarak değişecek. Prensipte bir anlaşma söz konusu. Caner Erkin ile yolların ayrılması durumunda N'Skala sol bek mevkisini Rıdvan Yılmaz ile birlikte taşıyacak.

30 yaşındaki futbolcu bu sezon Alanyaspor'da geride kalan 33 maçta 2932 dakika oynadı ve 4 asiste imza attı.N'Skala'nın sözleşmesi sezon bitince sona ermiş olacak.

Kerim Alıcı (Sağ bek-Altınordu)

Beşiktaş, sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Douglas'tan istediği verimi bir türlü alamadı. Sağ bek mevkisi için Gökhan Gönül tek alternatif durumunda. Bu açıdan, Türk futboluna son yıllarda birçok oyuncu armağan eden Altınordu'da oynayan Kerim Alıcı sağ bek mevkisi için düşünülüyor. 

Kerim Alıcı'nın sözleşmesi gelecek 2021 yılında sona erecek. Alıcı bu sezon Altınordu'da 26 maçta 2245 dakika süre aldı ve 4 asist yaptı.

Fatih Aksoy (Orta saha-Sivasspor-Kiralıktan dönecek)

Pişmesi beklenen futbolculardan biri olan Fatih Aksoy, sezonu Sivasspor'da geçirdi. Rıza Çalımbay'ın kendisine her konuda yardımcı olduğu bilinen Aksoy, Beşiktaş'a dönecek. 

Orta sahada Elneny'nin ayrılmasıyla beraber oluşacak boşluğu Fatih Aksoy kapatacak. Fatih Aksoy, Sivasspor formasıyla 30 maçta 3 asiste imza attı.

Aron Dönnum (Orta saha-kanat-Valerenga)

22 yaşında ve Valerenga forması giyiyor. Norveçli futbolcu, Diaby'nin yerine düşünülüyor. Bu transferin gerçekleştirilmek istenmesindeki temel sebep maliyet. Futbolcunun, sözleşmesi gelecek sezon bitecek. Oyuncunun maliyetinin maksimum 500 bin Euro olması bekleniyor. Futbolcu, bu sezon 7 maçta 1 gol 1 asistle oynadı.

Nika Ninua (Orta saha-Dinamo Tiflis)

Nika Ninua'dan yeni bir Sergen Yalçın ya da yeni bir Talisca olmasını bekleyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla olsa da oyuncu bu seviyede değil. Gürcü futbolcu ile ilgili teknik patron Sergen Yalçın'ın kararı önemli. Yalçın'ın, Dinamo Tiflis'te oynayan 21 yaşındaki orta sahaya çok sıcak bakmadığı öğrenildi.

Pappis Cisse (Forvet-Alanyaspor)

Burak Yılmaz'ın ayrılma ihtimalinin konuşulduğu ortamda Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk sırada olan Cisse listedeki isimlerden biri. Senegalli futbolcu, yaşı 35 olmasına karşın 36 maçta 26 gol 2 asistlik performans (lig ve kupa) ortaya koydu.

Burak Yılmaz ile yaşı aynı olmasına karşın Cisse'nin kendisiyle yapıldığı röportajda söylediği, "Kendimi gerçekten hazır tutuyorum" diyerek futbola devam etmek istediği mesajı halen hafızalarda. 

CİSSE, AJANSSPOR YOUTUBE'DA SALİM MANAV'IN SORULARINI YANITLADI. O RÖPORTAJI OKUYUN YA DA İZLEYİN...

Senin için hazırladığımız haberler