Beşiktaş'ta Aboubakar neden oynamıyor? Burak Yılmaz'dan Aboubakar gerçeği

14.11.2023 - 08:32 | Son Güncellenme: 14.11.2023 - 08:49

Beşiktaş'ta Şenol Güneşin ardından teknik direktörlüğe getirilen ve sonra takımdan ayrılan Burak Yılmaz, Vincent Aboubakar'ın neden oynamadığını açıkladı.

Beşiktaş'ta Aboubakar neden oynamıyor? Burak Yılmaz'dan Aboubakar gerçeği

Transfer dönemini ezeli rakiplerine göre sessiz geçiren Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetimi taraftarın tepkisini çekmişti. UEFA Konferans Ligi ve Trendyol Süper Lig'de de beklentilerin altında kalınması yönetimi seçime gitmeye sürükledi. Teknik direktör Şenol Güneş ise istifa kararı aldı. Güneş'in ardından geçici olarak teknik direktörlüğe getirilen Burak Yılmaz, takımdan ayrıldıktan sonra flaş açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, Aboubakar gerçeğini açıkladı

Milliyet'ten Attila Gökçe'ye konuşan Burak Yılmaz, Beşiktaş'taki Vincent Aboubakar gerçeğini açıkladı. Genç antrenör, Aboubakar'ın 4 ay sonraki alacağını istediğini, beklediği ödemenin yapılmamasının ardından sakatlığını bahane ederek maçlara çıkmadığını söyledi. Aboubakar'ın bu tutumu, Sergen Yalçın ile şampiyonluk yaşanan sezonun sonlarını hatırlattı.

Son 3 maça çıkmadı

Önce salgın hastalık nedeniyle rahatsızlandığı açıklanan Vincent Aboubakar, karın ağrısı nedeniyle Süper Lig'de oynanan Gaziantep maçına çıkmamıştı. Golcü futbolcu Antalyaspor maçını ise hastalığının devam etmesi ve antrenman eksiği yüzünden kaçırdı. Aboubakar, son olarak Başakşehir maçında ise uyluk gerilmesi şikayetiyle forma giyemedi.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz'dan flaş sözler! "Keşke gelmeseydim"
Habere Git

"4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş"

Aboubakar'ın bu durumuyla ilgili Burak Yılmaz, "Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz, 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş. Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler" dedi.

"Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum..."

Sözlerine devam eden Yılmaz, "Ama hayır, bilimi araya koyarak dedikodu yapmak istemiyorum. Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum..." açıklamasını yaptı.

2020/21 sezonu sonunu hatırlattı

Burak Yılmaz'ın açıklamalarının ardından Vincent Aboubakar'ın bu tutumu, 2020/21 sezonunu hatırlattı. Sergen Yalçın ile 2020/21 sezonunu çifte kupa sevinciyle kapatan Siyah-Beyazlılar, son haftaları Vincent Aboubakar'dan yoksun geçirmişti. Aboubakar yerine santrforda Gökhan Töre görev yaptı. Kamerunlu golcünün, Siyah-Beyazlılar ile 30 maça çıkması durumunda kontratının devam edeceği, bu nedenle geride kalan maçlara çıkmadığı iddia edildi.

Senin için hazırladığımız haberler