Beşiktaş'ın teklif yaptığı teknik direktör belli oldu! 50 milyon Euro...

18.05.2024 - 15:53 | Son Güncellenme: 18.05.2024 - 16:10

Bu akşam sahasında Hatayspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör arayışı devam ediyor. Siyah-Beyazlı yönetim İtalyan teknik adama teklif götürdü.

Beşiktaş'ın teklif yaptığı teknik direktör belli oldu! 50 milyon Euro...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlı takımda başkan Hasan Arat, herkesle devamlı görüştüklerini ve 3 maçtan sonra karar vereceklerini söyledi.

"Ligi bitirmeden bir karar vermeyeceğiz"

Arat yaptığı açıklamada, "Herkesle devamlı görüşüyoruz. 3 maçtan sonra bunu paylaşacağız. Bu gizli bir şey değil. Beşiktaş için en iyisi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Şu an hedefimiz ligdeki maçlar ve kupa finali. İlk bu hedefimizi başaralım sonra kararlarımız daha sağlıklı olabilir. Avrupa kupalarına katılan bir Beşiktaş'ın gücü daha farklı konumda olur. Her türlü alternatifi de değerlendireceğiz. Teknik direktör kararını Beşiktaş yönetimi verecek. Kupa maçından sonra 1 maçımız daha var. Ligi bitirmeden bir karar vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Maurizio Sarri gündemde

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Beşiktaş, son olarak Serie A ekibi Lazio'da görev yapan Maurizio Sarri ile ilgileniyor. 

İlgini Çekebilir
Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması! Karar verildi...
Habere Git

Teklif iletildi

Haberde Başkan Arat'ın, Roma’da Sarri ile bir araya geldiği ve teklifini ilettiği belirtildi. Yeni sezon planlaması hakkında bilgi veren Arat'ın, İtalyan hocaya 50 milyon Euro'luk da transfer bütçesi sunduğu ifade edildi.

Geri dönüş yapacak

Bu bütçenin gönderilecek isimlerden gelecek paraya göre artabileceği de vurgulandı. Daha önce Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşan Sarri de kulüp hakkında detaylı bir inceleme sonrasında durum değerlendirmesi yapıp geri döneceğini belirtti. 

Yönetimin düşündüğü ücret yıllık 3 milyon Euro

Başka talipleri de olan tecrübeli teknik adama siyah beyazlı yönetimin düşündüğü yıllık ücret 3 milyon Euro civarı. Yönetim, perşembe günü oynanacak Türkiye Kupası finali sonrası (Sarri dahil) görüşülen ve hazırda bekleyen teknik adamları yönetim kurulunda oylamaya burada sunacak, nihai karar verilecek.

İlgini Çekebilir
Conte Fenerbahçe'nin 6 milyon Euroluk teklifini reddetti!
Habere Git

Lazio performansı

65 yaşındaki teknik adam Lazio ile çıktığı 137 maçta 65 galibiyet, 30 beraberlik ve 42 mağlubiyetle 225 puan topladı ve maç başına da 1.64 puan ortalaması yakaladı.

Çalıştırdığı takımlar

Maurizio Sarri kariyerinde Lazio dışında Juventus, Chelsea, Napoli, Empoli, Sorrento, Alessandria, Grosseto, Perugia, Verona, Avellino, Arezzo, Pescara, Sangiovannese, US Sansovino ve Tegoleto gibi takımları çalıştırdı.

Maurizio Sarri kimdir?

  • Yaş: 65
  • Doğum yeri: Napoli
  • Uyruk: İtalya
  • Tercih ettiği sistem: 4-3-3
  • Antrenörlük lisansı: UEFA-Pro lisans

2 kupa kazandı

Sarri, Juventus ile 2019-20 sezonunda İtalya Serie A Ligi ve 2018-2019 yılında Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler