Beşiktaş'ın jokeri! 1 sezonda 4 farklı mevki

07.02.2021 - 20:18 | Son Güncellenme: 07.02.2021 - 20:20

Son dakika haberleri... 2009'da beri Beşiktaş forması giyen Necip Uysal, bu sezon siyah-beyazlıların joker oyuncusu oldu. Bir senede toplamda 4 farklı mevkiide oynayan Necip Uysal'ın çok yönlülüğü dikkat çekti. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın jokeri! 1 sezonda 4 farklı mevki

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş, zirvedeki ezeli rakipleriyle puanları işetlemek üzere çıktığı İttifak Holding Konyaspor maçında N'Sakala sürpriziyle karşılaştı! Zira sol bek 21. dakikada çift sarı karttan oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Rıdvan Yılmaz'ın da sakat olması nedeniyle elinde ideal bir sol bek bulunmayan teknik direktör Sergen Yalçın, çözümü Necip Uysal'da buldu.

Yalçın'ın orta saha direncini yükseltmek için Atiba, Mensah ve Oğuzhan'ın yerine tercih ettiği Necip Uysal, N'Sakala'nın atılmasıyla sol beke geçti.

En çok önliberoda yer aldı

Böylece Necip Uysal bir kez daha 'joker' oyuncu olduğunu göstermiş oldu. Siyah beyazlı formayla dün 345'nci maçına çıkan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu tüm kariyeri boyunca üçüncü kez sol bekte yer almış oldu.

Beşiktaş altyapısından yetişen ve başka bir forma yüzü görmeyen Necip Uysal, daha önce 149 maçta savun önünde; yani önlibero pozisyonunda yer aldı. Bu mevki onun ideal yeri. Buna karşın Uysal ihtiyaç duyulmasından ötürü 50 kez stoperde, 44 kez sağ bekte, 28 kez merkez orta sahada ve 8 kez de orta sahanın sağında forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler