Beşiktaş'a Talisca piyangosu!

18.02.2018 - 09:36 | Son Güncellenme: 18.02.2018 - 09:36

Beşiktaş'a Talisca piyangosu!

Beşiktaş, sezon sonunda Benfica’ya dönecek olan Talisca’nın 21 milyonluk satın alma opsiyonunu kullanacak.

Akşam'ın haberine göre; Kara Kartal, 2 sezon önce potansiyelli bir isim olarak kulübe gelen ve Teknik Direktör Şenol Güneş’in elinde yıldız bir futbolcuya dönüşen Anderson Talisca’dan ekonomik olarak da faydalanmayı planlıyor.

Başkan Fikret Orman’ın kulübün başına geldiği günden bu yana aldığı ve sattığı futbolcularla kâra geçirdiği Beşiktaş, bu sefer teoride aynı ama pratikte farklı bir plan uygulayacak.

Benfica’ya 2 sezon önce 4 milyon euro ödenerek kiralanan Anderson Talisca’nın 21 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunuyor. Siyah-Beyazlılar, bu miktarı ödeyip Brezilyalı’yı kadrosuna katmayı düşünüyor

Tapu alındıktan sonra 24 yaşındaki yıldızı geçtiğimiz ay içerisinde Çin’den talibi olan Changchun Yatai’ye 30 milyon euroya satacak.

30 MAYIS’A KADAR OPSİYON VAR

Geçtiğimiz ay Çin ekibi Changchun Yatai, Talisca için Benfica’ya 30 milyon euroluk teklifini iletmiş ancak hem Beşiktaş hem de Brezilyalı yıldız bunu reddetmişti.

Benfica, Talisca’yı Beşiktaş’tan geri almak için kendisine ödenen 4 milyon euroyu geri verebileceğini belirtmişti

Anlaşma sağlanamayınca Portekiz ekibi, 24 yaşındaki yıldız oyuncu kulübe geri döner dönmez satmaya karar verdi. 

Ancak burada Beşiktaş Yönetimi devreye girdi. Siyah-Beyazlılar, banka kredisi kullanarak 30 Mayıs’a kadar opsiyonu bulunan Talisca’nın işini bitirecek. Çin ekibine 30 milyon euroya satınca 9 milyon euro kâr etmiş olacak.

Beşiktaş, TFF'ye itirazda bulunacak!

Beşiktaş yöneticisi Şafak MahmutyazıcıoğluAtiker Konyaspormaçında gördüğü sarı kartla Fenerbahçederbisinde forma giyemeyecek olan Siyah Beyazlı takımın önemli oyuncusu Anderson Talisca'nın kartına itiraz edeceklerini söyledi. 

Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuştu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun sözlerinden Ajansspor'un derledikleri:

Pazartesi günü kulüp olarak Talisca'nın sarı kartına itiraz edeceğiz. Oyuncumuz Talisca da verilen karara itiraz edecek. Pozisyonla ilgili Talisca'nın sarı kartını haklı gören ya da 'hakem yanlış görmüş olabilir' diyen oldu mu? Ben bu görüşü savunan birisini görmedim. Mahkemelerde Türk Milleti adına yazar. Vicdanları rahatlatmak için verilecek karar varsa sonuç varsa belli. PFDK ve TFF kamuoyu vicdanını rahatlatsın. Futbolcuların ve taraftarların güvenini kazansın.

Talisca'nın cezası kaldırılmazsa derbi gölgelenebilir

Talisca'nın cezası kaldırılmazsa sonuç ne olursa olsun derbi gölgelenebilir. Ben Fenerbahçe'nin yerinde olsam, Talisca'nın cezasının kaldırılmasını isterim. Başkanımızın sevdiğim bir sözü vardır. Adalet ve sağlık günü gelir herkese lazım olur. Bizim başvurumumuz sonucunda hakemden rapor istenecek. Hakem gerçekten orada sarı kartı Talisca'ya mı gösterdi?

Rica ediyorum Beşiktaş' kollamasınlar

Kritik olan şu: Futbol camiasının vicdanını rahatladın. Beşiktaş'ı çok güzel kolluyorlar. Rica ediyorum kollamasınlar. (Gülerek) Fikret Orman Başkanımızın çarşamba günü konuşacağını bilmiyorum. Münih maçında konsantrasyonu bozmamak adına konuşmaz diye düşünüyorum. Salı günü çok önemli bir maçımız var. En büyük gücümüz formamızdaki ay-yıldız.

Fikret Orman, Talisca için rotasını değiştirdi! Beşiktaş, TFF'ye başvuruyor...

Son birkaç gündür ABD’de bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın İstanbul’a gelerek TFF ile görüşeceği bildirildi.

TRT Spor Beşiktaş muhabiri Fırat Günayer’in aktardığına göre normal şartlar altında ABD’den direkt olarak Münih’e gitmeyi planlayan Orman, Talisca’nın sarı kartı sonrası rotayı İstanbul’a kırdı. Yarın tesislerde teknik heyet ve futbolcularla toplantı yapacak Orman’ın Pazartesi günü ise soluğu TFF’de alması bekleniyor.

Beşiktaş, Avrupa'dan örnekleri hazırlıyor!

Hem Talisca hem de yönetim konuyla ilgili federasyona başvuracak. Beşiktaş’ın Hukuktan Sorumlu Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu da Avrupa’dan örneklerin de içinde bulunduğu bir dosya hazırlığında. Tıpkı Caner Erkin’in pozisyonunda olduğu gibi talimat değişikliği de talep edilecek.

Beşiktaş’ın savunma yapmayacağı sadece pozisyonla ilgili düzeltme talep edeceği kaydedildi.

Ali Turan'la yaşadığı mücadelede sarı kart gören Talisca, gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi için cezalı duruma düşmüştü. 

 

Ali Turan, Talisca'nın sarı kartı için ne demişti?

Maçtan sonra konuşan Ali Turan ise pozisyonu şöyle yorumlamıştı: 'Kameradan bakılınca müdahelesi yok gibi gözüküyor ama Talisca'nın bana müdahelesi var. Hakemin takdiri kart konusu. Talisca'nın bana müdahelesi var.'

Talisca'nın kartı sonrası Alper tartışması!

Beşiktaş'ın yıldızı Talisca’ya çıkan sarı kart akıllara Alper Potuk’u getirdi

Talisca’ya çıkan sarı kart akıllara Alper Potuk’u getirdi. Süper Lig’in 7. haftasında oynanan Akhisarspor-Fenerbahçe maçının 82. dakikasında direkt kırmızı kart gören Alper Potuk için sarı-lacivertlilerin, Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz sonuçsuz kalmıştı.

Hakem Bülent Yıldırım’ın, Alper’e gösterdiği kırmızı kart büyük bir tartışmaya yol açarken PFDK 5 Ekim’de sarı-lacivertli futbolcuya ‘ciddi faullü hareket’ gerekçesiyle 1 maç ceza verdi. Tahkim Kurulu 12 Ekim’de gerçekleştirdiği toplatıda, Fenerbahçe’nin cezanın kaldırılması için yaptığı başvuruyu reddederek, Alper’in 1 maçlık cezasını onamıştı. (Skorer)

A. Konyaspor - Beşiktaş maçının hakemi Alper Ulusoy'un notu belli oldu

Konya deplasmanındaki hesaplarda olmayan 1-1'lik beraberlik siyah-beyazlı yönetimde şok etkisi yaratırken, esas şok karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy'un verdiği mücadele içerisinde verdiği kararlar büyük tartışmalara neden olmuştu.

Ulusoy, sarı kart sınırında olan Talisca ve Pepe'ye gösterdiği sarı kartlarla Fenerbahçe derbisi öncesi cezalı duruma düştü. Hakem Alper Ulusoy, özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında Talisca'ya gösterdiği kart çok tartışıldı. Ulusoy, özetle maçın önüne geçen kararlara imza atmıştı.

Tartışmalı kararların yaşandığı karşılaşmanın gözlemcisi Sefer Altuntaş’ın, Alper Ulusoy’un bütün kararlarını ‘doğru’ bulduğu ve 37 yaşındaki hakeme yüksek not verdiği belirtildi. Hakem Alper Ulusoy gergin geçen maçta ayrıca, Konyaspor’un 2, Beşiktaş’ın 1 golünü iptal etmiş; her iki takımın ‘penaltı’ itirazlarında bulunduğu 1’er pozisyonu devam ettirmişti.

Altuntaş’ın, Talisca’nın Fenerbahçe derbisi öncesi cezalı duruma düşmesine neden olan 53. dakikadaki sarı kart pozisyonu için, “Yayıncı kuruluştan pozisyonun kamuoyuna yansımayan görüntülerini de alıp inceledik. Talisca, Ali Turan’ın topuğunu bastı. Sarı kart gösterilmesi doğru” ifadesini kullandığı bildirildi.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Hukuk Kurulu, Atiker Konya maçında otoriteler tarafından hatalı bulunan bir sarı kart görüp Fenerbahçe derbisi öncesi cezalı duruma düşen Anderson Talisca için itiraz yapmaya hazırlanıyor.

Emre Akbaba'nın yeni kulübü belli oldu

Adı Beşiktaş ile anılan Emre Akbaba'nın yeni kulübü belli oldu. Alanyaspor'un yıldız futbolcusu gelecek sezon için transfer yapttığı iddia edildi.

Bir dönem Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör olarak görev yapan Erhan Altın'dan Alanyasporlu Emre Akbaba hakkında flaş transfer açıklaması geldi.

Radyospor'da yayınlanan Maç Merkezi programında Salim Manav ve Tolga Kuru'nun sorularını yanıtlayan Erhan Altın önemli açıklamalarda bulundu.

"Emre Akbaba Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe seviyesinde bir oyuncu ve transferi için geç bile kaldı. Emre, Antalyaspor'da da iyi işler yaptı fakat Kırmızı Beyazlılarda şans bulamadı. Emre, Galatasaray, Fenerbahçe,Beşiktaş'ta rahatlıkla oynar"

Senin için hazırladığımız haberler