"Beşiktaş'a şampiyonluk uğuru getirsin"

05.06.2020 - 11:49 | Son Güncellenme: 05.06.2020 - 11:54

Beşiktaş'ın eski defans oyuncularından Ulvi Güveneroğlu, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Beko'nun forma göğüs sponsoru olduğu dönemde şampiyonluk yaşayan Güveneroğlu, Caner Erkin ile ilgili dikkat çeken bir ifade kullandı.

"Beşiktaş'a şampiyonluk uğuru getirsin"

Beşiktaş’ın eski defans oyuncularından biri olan ve daha önce siyah-beyazlılarda altyapı koordinatörü olarak görev yapan Ulvi Güveneroğlu, 12 Haziran’da başlayacak lig maçları öncesi değerlendirmelerde bulundu. Daha önce Beko’nun sponsor olduğu dönemlerde Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşayan Güveneroğlu, “Umarım Beşiktaş’a uğur getirir ve şampiyonluklar da beraberinde gelir” dedi. Güveneroğlu, Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in geleceği hakkında da konuştu.

Radyospor’a Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ulvi Güveneroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Beşiktaş’ta genç oyuncular adına radikal bir değişim beklemiyorum”

- Altyapıdan oyuncuların kalan maçlarda oynayacağı konuşuluyor. Beşiktaş’ta kaç futbolcuyu kalan 8 maçta izleriz?

Beşiktaş’ta 1-2 tane genç oyuncuyu kalan maçlarda sahada göreceğimizi düşünüyorum. Maçların son bölümlerinde özellikle görürüz. Sadece kaleci pozisyonunda, Karius gittiği için Ersin ya da Utku’yu tercih edecek. Beşiktaş’ta gençleşme adına radikal bir değişim beklemiyorum. Beşiktaş 8 maçı da kazanmak zorunda. Tüm maçlarını kazanırsa az da olsa şampiyonluk umudu var.

“Umarım Beko ile olan anlaşma şampiyonluklar getirir”

- Siz, Beko’nun forma göğüs sponsoru olduğu dönemde şampiyonluk yaşadınız. Yeni bir birliktelik söz konusu. Bu size ne hissettirdi?

Beko ile şampiyonluklar yaşadık. Bizim için unutulmaz bir sponsorluk anlaşmasıydı. Ben yeni anlaşmayla birlikte çok mutlu oldum. Burada karşılıklı bir menfaat söz konusu. İnşallah bu birliktelik Beşiktaş’a iyi bir hava getirir. Beşiktaş’a şampiyonluk uğuru getirsin. O güzel havayı geri yakalamak önemli.

“Caner gitse de olur, gitmese de olur”

-Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in takımdan ayrılacağı konuşuluyor. Beşiktaş’ın tavrı ne olmalı?

Şu anda herkes maliyeti düşünüyor. Kulüplerin durumu ortada. Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’ta kalmasından yanayım. Tabii ki karşılıklı menfaatler önemli. Caner gitse de olur, gitmese de olur. Beşiktaş’ın atacağı adımlara saygı duyuyorum.

“Boateng’in durumu kendisine bağlı”

-Burak Yılmaz, Antalyaspor maçında yok. Boateng ne kadar verimli olacak? Fikriniz nedir?

Burak Yılmaz Beşiktaş için önemli bir oyuncu. Antalyaspor maçında cezalı olduğu için oynayamayacak. Bu dönemde kim oynarsa oynasın lige konsantre olması çok zor. Özellikle 1-2 hafta çok zor geçecek. Burak’ın olmaması eksiklik. Ama Boateng’in nasıl oynayacağı kendisine bağlı.

“Gelecek sezon teknik adamların işi zor olacak”

-Beşiktaş’ın gelecek sezonki bütçesi 30 milyon Euro civarında olacak. Sergen Yalçın’ın işi zor görünüyor. Bu durum ne kadar etkileyecek Beşiktaş’ı?

Gelecek sezon için nasıl takviye yapılır bilemiyorum. Kadroya nasıl çıkılacağı önemli. Sezonluk oyuncular yerine 3-5 sene oynayabilecek oyunculara yatırım yapılmalı. Sadece Sergen Yalçın için değil, diğer teknik adamlar açısından da kadro yapılanması açısından zor bir dönem olacak.

Senin için hazırladığımız haberler