Beşiktaş'a Barcelona'dan dev transfer!

24.07.2024 - 11:21 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 11:36

Transfer haberleri: Beşiktaş, Barcelona'da teknik direktör Hansi Flick'in yeni sezon planları arasında yer almayan Clement Lenglet'i kadrosuna katmak istiyor.

Beşiktaş'a Barcelona'dan dev transfer!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Rafa Silva, Ciro Immobile ve Can Keleş ile hücuma takviye yapan Beşiktaş, gözünü bu kez savunmaya çevirdi. Stoper pozisyonuna Gabriel Paulista'yı monte eden Siyah-Beyazlılar, şimdi yeni bir transfere hazırlanıyor.

Beşiktaş'tan dev hamle

Sport'ta yer alan habere göre; Beşiktaş, stoper pozisyonu için Barcelona'nın 29 yaşındaki Fransız yıldızı Clement Lenglet'i transfer etmek istiyor. Geçtiğimiz sezonu Premier Lig ekibi Aston Villa'da kiralık forma giyerek tamamlayan Lenglet, İspanyol devine geri döndü. Ancak tecrübeli futbolcunun kariyerine yeni bir takımda devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Avrupa'da kalmak istiyor

Avrupa'da forma giymek istediği belirtilen Clement Lenglet için Suudi Arabistan'dan da teklifler geldiği ancak oyuncunun kabul etmediği ifade edildi. Haberde, Beşiktaş'ın oyuncunun maaşının bir bölümünü ödemeyi kabul etmesi halinde bu transferde avantajlı olabileceği aktarıldı.

Sözleşme feshi gündeme geldi

Barcelona'nın, sözleşmesi 2026 yılında sona erecek Fransız milli futbolcuya sözleşme feshi önerisinde bulunduğu ancak bunun da kabul görmediği kaydedildi. Lenglet'in yeni bir takım bulamaması halinde sözleşme feshinin son çözüm olacağının altı çizildi.

35 milyon Euro ödendi, iki kez kiralandı

Barcelona, Clement Lenglet'i 2018-19 sezonunda Sevilla'dan 35 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. İspanyol ekibi, Lenglet'i 2022-23'te Tottenham'a, 2023-24 sezonunda ise Aston Villa'ya kiraladı.

Son sezon karnesi

Lenglet geçtiğimiz sezon Aston Villa ile 14 Premier Lig, 8 Konferans Ligi ve 3 FA Cup maçında sahaya çıktı ve 2.071 dakika forma giydi. Bu maçlarda 1 asiste imza atan Fransızi 5 kez de sarı kartla cezalandırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler