Kasımpaşa - Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

03.12.2021 - 10:08 | Son Güncellenme: 03.12.2021 - 19:04

Süper Lig'de son 4 maçını kaybettikten sonra Sergen Yalçın'la yolları ayırma noktasına gelen Beşiktaş, 15. hafta açılış maçında konuk olacağı Kasımpaşa'yı yenerek yeni bir başlangıç yapmak istiyor.

Kasımpaşa - Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

Süper Lig'de 14 maç sonunda 6 galibiyet, 2 mağlupbiyet ve 2 beraberlik alarak tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş ile 14 maçta sadece iki galibiyet alarak küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Kasımpaşa derbi maçta karşı karşıya gelecek.

 

Beşiktaş, Süper Lig'de 20 puanla 10. sırada bulunuyor. Kasımpaşa ise 10 puanla 19. sırada yer alıyor.

Canlı yayın bilgileri

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı beIN Sports canlı yayınlayacak.

Mete Kalkavan 8 ay sonra Beşiktaş maçını yönetecek

Kasımpaşa-Beşiktaş mücadelesini 8 ay sonra ilk kez bir Beşiktaş karşılaşmasına atanan Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Serkan Ok yapacak. Maçın 4. hakemi Bahattin Şimşek.VAR hakemiyse Atilla Karaoğlan, AVAR hakemi de Özgüç Türkalp olacak. 

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının gözlemcisi Muhittin Boşat olurken temsilci olarak Cemil Kayhan, Selim Arıcı ve Serkan Atalay atandı.

11'ler belli oldu

Kasımpaşa: Harun Tekin, Donk, Bruma, Hadergjonaj, Sakıb, Doğucan, Hajradinovic, Yusuf, Eysseric, Umut, Jorgensen.

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Atiba, Can, Ghezzal, Larin, Batshuayi.

Beşiktaş'ta 4 eksik, 2 ceza sınırı var

Beşiktaş'ta Mert Günok, Alex Teixeira ve Gökhan Töre ile kırmızı kart cezalısı Necip Uysal'ın yanı sıra Francisco Montero da kamp kadrosuna alınmadı. Sol uyluk üst kısmında iltihaplanma tespit edilen Miralem Pjanic ise kamp kadrosuna dahil edildi.N’Sakala, Ljajic ve Lens ise kadro dışı.  

Kasımpaşa'da Sadiku ve Dirar yok

Kasımpaşa'da Sadiku ile Nabil Dirar sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayacak.

İki isim kart sınırında 

Siyah-beyazlı ekipte 3'er sarı kartı bulunan Welinton Souza ile Josef de Souza maçta sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta oynanacak Yukatel Kayserispor müsabakasında forma giyemeyecek.

Kasımpaşa - Beşiktaş rekabeti

Beşiktaş ile Kasımpaşa, lig tarihinde 37. kez karşı karşıya gelecek.İki takım arasında geride kalan 36 maçın 24'ünü Beşiktaş kazandı, 7 karşılaşma berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 5 kez galibiyete ulaştı. Paşa, bu galibiyetlerin 4'ünü evinde aldı. Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, geçen sezon rakibini ilk maçta 3-0 yense de ikinci maçta 1-0 kaybetti. Yalçın, Hakan Kutlu’nun çalıştırdığı Kasımpaşa’a karşı çıktığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı. 

Siyah-beyazlıların 77 golüne, lacivert-beyazlılar 38 golle cevap verdi.

Beşiktaş, rakibiyle deplasmanda oynadığı son 6 maçın sadece birini kazanabilirken, 4 yenilgi ve bir de beraberlikle sahadan ayrıldı. 

Sergen Yalçın için kırılma maçı 

Son galibiyetini Vodafone Park’ta 25 Ekim’de ezeli rakibi Galatasaray’a karşı alan, ancak o günden bu yana oynadığı toplam 6 maçı da kaybeden Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında kötü gidişatı bitirmek istiyor.

Evinde GZT Giresunspor’a 4-0 yenildikten sonra yeniden durum değerlendirmesi yapan teknik direktör Sergen Yalçın, başkan Ahmet Nur Çebi’ye, takımı toparlayabileceğini belirterek “Devam etmek istiyorum” dedi. Bu nedenle Kasımpaşa maçı, Yalçın için bir kırılma maçı olma niteliği taşıyor. Yalçın için telafisi belki de olmayan bir maç.

Galatasaray’ı yendi ama sonra gülmedi

 

Bu akşamki maç 3 puandan çok daha fazlası. Lider Trabzonspor’un 16 puan gerisinde olan Beşiktaş, Galatasaray’ı 2-1 yendikten sonra Atakaş Hatayspor’a 1-0, Trabzonspor’a 2-1, Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 ve Giresunspor’a da 4-0 yenildi. Bu süreçte ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde  Sporting Lizbon’a 4-0 ve Ajax’a da 2-1 mağlup oldu.  Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçı da yenilgiyle kapattı.

Puan ortalaması geçen sezonun altında

Beşiktaş bu sezon geride kalan 14 haftada 6 yenilgi aldı. Oysa siyah beyazlılar 40 haftalık geçen sezonki maratonda toplam 8 yenilgi almıştı.  Beşiktaş geçen sezon 2,1 puan ortalamasıyla şampiyon olurken bu sezon ise halihazırda 1,4 puan ortalamasıyla devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler