Beşiktaş ve Galatasaray biraz daha bekleyecek! Trabzonspor'a müjde...

29.01.2024 - 10:41 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 10:59

Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Mısır ile Demokratik Kongo karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Demokratik Kongo seri penaltı atışları sonucunda rakibini eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Beşiktaş ve Galatasaray biraz daha bekleyecek! Trabzonspor'a müjde...

AJANSSPOR - HABER

Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Trabzonsporlu Mahmoud Trezeguet'in formasını giydiği Mısır ile Beşiktaşlı Arthur Masuaku ve Galatasaraylı Cedric Bakambu'nun takımı Demokratik Kongo kozlarını paylaştı. 

Mostafa Mohamed birini attı birini kaçırdı

Demokratik Kongo, 37. dakikada Elia Meschack ile 1-0 öne geçerken Mısır bu gole eski Galatasaraylı Mostafa Mohamed'in 45+1'de penaltıdan kaydettiği golle cevap verdi. Maçın ikinci yarısı ve uzatmada eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Mısır'a 8-7 üstünlük kuran Demokratik Kongo, çeyrek finale adını yazdırdı.

Öte yandan karşılaşmanın 97. dakikasında Mısır'da savunma oyuncusu Mohamed Hamdy Sharaf
çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Takımına penaltı golüyle beraberliği getiren Mostafa Mohamed ise seri penaltı atışlarında ise takımı fileleri havalandıramadı. 

Masuaku ve Bakambu devam ediyor

Demokratik Kongo'da maça ilk 11'de başlayan Beşiktaşlı Arthur Masuaku 120 dakika sahada kalırken, seri atışlarda penaltı atışını kaçırdı. Galatasaraylı Cerdic Bakambu ise ilk 11'de başladığı maçta 65 dakika forma şansı buldu. İki futbolcu da Kongo ile Afrika Kupası'nda en az bir maç daha oynayacaklar. 

Trezeguet geri dönüyor

Trabzonspor'un yıldızı Mahmoud Trezeguet Mısır'da karşılaşmaya ilk 11'de başlarken 83. dakika sahada kaldı. Başarılı futbolcu Mısır'ın elenmesi ile bordo mavili takıma geri dönecek.

Senin için hazırladığımız haberler