Beşiktaş ve Galatasaray İstedi Alman Ekip Transfer Etti

23.06.2023 - 22:39 | Son Güncellenme: 23.06.2023 - 23:18

Bundesliga'dan düşen Schalke 04'ün forması giyen Hakan Çalhanoğlu'nun kuzeni Kerim Çalhanoğlu'nun yeni adresi belli oldu. İşte detaylar.

Beşiktaş ve Galatasaray İstedi Alman Ekip Transfer Etti

AJANSSPOR-HABER

Bundesliga'da küme düşen Schalke 04 forması giyen 20 yaşındaki sol bek Kerim Çalhanoğlu'nun yeni adresi belli oldu. Genç oyuncunun yeni adresi Bundesliga 2 oldu.

Beşiktaş ve Galatasaray olmadı! 1 Temmuz'da imza atıyor

Kerim Çalhanoğlu, Bundesliga 2 ekibi Greuther Fürth ile 2+1 yıllık bir sözleşme için anlaşmaya vardı.1 Temmuz'da Greuther Fürth'e resmi imza atacak genç futbolcunun adı daha önce Beşiktaş ve Galatasaray ile de anılmıştı. 

Schalke, Beşiktaş'ı ertelemişti

Greuther Fürth ile anlaşmaya varan Kerim Çalhanoğlu ile ilgilenen diğer ekipler arasında Beşiktaş da bulunuyordu. Sol bek için yerli alternatifleri değerlendiren Siyah-beyazlı ekibin kiralık olarak Sandhausen’de forma giyen Çalhanoğlu ile yakından ilgilendiği ve oyuncu için Schalke 04 ile görüştüğü iddia edilmişti. Alman kulübünün Beşiktaş'ı sezon sonunda sonunda görüşmeye davet etmişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da öncelik sol bek! Wendell için flaş iddia
Habere Git

Aslan da mercek altına almıştı

Beşiktaş’ın yanı sıra Kerim Çalhanoğlu’nu yakından inceleyen bir diğer Süper Lig ekibi Galatasaray’dı. Beşiktaş gibi sol bek'e takviye yapmak isteyen Sarı-kırmızılı ekibin Çalhanoğlu ile bu boşluğu doldurmak istediği söylentileri vardı. 

Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray için etkili olabilirdi

Galatasaray’ın Kerim Çalhanoğlu ile ilgilendiği dönemde genç futbolcunun kuzeni olan Hakan Çalhanoğlu’nun bu transferde rol oynayabileceği de iddia edildi. Inter’de forma giyen Çalhanoğlu daha öncesinde bir Galatasaray taraftarı olduğunu ve bir gün Sarı-Kırmızılı ekipte forma giymek istediğini daha önce belirtmişti. 

"Kerim'in güçlü bir sol ayağı var"

Schalke döneminde kiralık olarak Sanhausen forması da giyen Kerim Çalhanoğlu, yeni ekibinin teknik direktöründen övgüler aldı. Greuther Fürth’ün teknik direktörü Alex Zorginer, Çalhanoğlu için “Kerim’in güçlü bir hücum güdüsü var. Kanatta çok iyi bir tempoda çalışıyor. Ortalar ve duran toplar için güçlü bir sol ayağı var.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın gözdesine Galatasaray talip! Devler karşı karşıya
Habere Git

“Benimle ilgilenilmesinden çok mutluyum”

Greuther Fürth’ün yeni oyuncusu Kerim Çalhanoğlu ise yeni ekibi için “Fürth’ün genç oyuncuları geliştirme konusunda uzman olduğunu biliyorum ve bu yüzden benimle ilgilenilmesinden çok mutlu oldum. Buradaki koşulların harika olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki hafta başlamayı dört gözle bekliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kerim Çalhanoğlu’nun performansı

Kerim Çalhanoğlu, Schalke döneminde 7 Bundesliga maçında forma giydi. Çıktığı maçlarda gol şansı yakalayamayan Çalhanoğlu sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Sandhausen’e katıldı. Sandhausen için toplamda 9 maçta yer alan genç sol bek takıma gol veya asist katkısı sağlayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler