Teixeira'nın Davası Sonuçlandı! Beşiktaş Borcu Ödemezse Transfer Yasağı Gelecek

03.06.2023 - 10:43 | Son Güncellenme: 03.06.2023 - 12:38

Alex Teixeira'nın Beşiktaş'a açtığı dava sonuçlandı. Buna göre Beşiktaş, Teixeira'nın alacaklarını 45 günde ödemezse transfer yasağı gelecek. Detaylar...

Teixeira'nın Davası Sonuçlandı! Beşiktaş Borcu Ödemezse Transfer Yasağı Gelecek

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon iddialı bir kadro kurarak şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Beşiktaş, Çin temsilcisi Jiangsu'dan ayrılan Alex Teixeira'yı kadrosuna katmıştı. Fakat Siyah-Beyazlılar, Brezilyalı'dan istediği verimi alamadı.

Kartal Teixeira ile yollarını ayırdı

Beklenen performansın altına kalan Teixeira ile devam etmek istemeyen Kara Kartal, oyuncu ile anlaşarak yollarını ayırdı. Teixeira, ülkesi Brezilya'nın Vasco da Gama takımına imza attı.

Teixeira dava açtı

Beşiktaş tarafından sözleşmesi feshedilen Teixeira, ülkesine döndükten sonra Siyah-Beyazlı kulüpten alacaklarını alamadı. Bunun üzerine Brezilyalı futbolcu, kulübe dava açtı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta tek hedef 3 puan! Rakip Kasımpaşa...
Habere Git

Karar açıklandı! Beşiktaş 407 bin Euro ödeyecek

FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (DRC), Alex Teixeira'nın Beşiktaş'a karşı açtığı davanın gerekçeli kararını açıkladı. Beşiktaş'ın oyuncuya 407 bin Euro ödeme yapmasına karar verildi.

4 aylık 370 bin Euro'yu ödemedi

Teixeira ile anlaşarak sözleşmesini fesheden Beşiktaş, oyuncuya 15.07.2022 tarihinde 280 bin Euro, takip eden dört ay boyunca ise aylık 92.5 bin Euro ödeme yapacağını taahhüt etmişti. İlk ödemeyi gerçekleştiren kulüp, takip eden 4 ayda ödemesi gereken 370 bin Euro'yu ödemedi.

Alacaklarını temin etmek için Beşiktaş'a karşı dava açan Teixeira, karara göre Siyah-Beyazlılar'dan 370 bin Euro ve cezai şart bedeli olarak 37 bin Euro alacak.

İlgini Çekebilir
Dünya yıldızı Beşiktaş'a önerildi!
Habere Git

Kartal ödemeyi yapmazsa transfer yasağı gelecek

Beşiktaş, bu davanın sonunda transfer yasağı ile karşı karşıya geldi. FIFA DRC, son iki yıl içinde gerçekleşen ikinci ihlal olması nedeniyle kulübün kınanmasına karar verdi. Ayrıca Beşiktaş, 45 gün içinde Teixeira'ya 407 bin Euro'luk ödeme yapılmazsa transfer yasağı gelecek.

Kulüp, Teixeira'ya ödemeyi yaptı, dosya kapandı

Öte yandan DHA'nın haberine göre kulüp, söz konusu tutarın geçmiş aylarda Alex Teixeira'ya ödendiğini dosyanın kapatıldığını bildirdi. Beşiktaş'ın FIFA veya UEFA tarafından herhangi bir şekilde transfer yasağı alma gibi bir durumu bulunmadığı kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler