Beşiktaş başkan adayı Tekinoktay'dan 10 maddelik manifesto!

22.11.2018 - 16:04 | Son Güncellenme: 22.11.2018 - 13:05

Beşiktaş'ta Fikret Orman'a rakip olarak başkanlığa adaylığını koyan Hürser Tekinoktay, göreve gelmesi halinde gerçekleştireceği faaliyetler hakkında yeni bilgiler verdi. 

National Türk'ün haberine göre Beşiktaş başkan adayı Hürser Tekinoktay, 2000 yılından sonra oluşan borç yapısına karşı acil eylem planı uygulayacaklarını belirterek adaylık sürecindeki dördüncü manifestosunu açıkladı.


Beşiktaş Postası’nın duyurduğu haberde 10 maddelik manifesto yayınlandı. 

“18 yılda oluşan ve büyük krize doğru giden borç yapısına karşı acil eylem planı uygulamaya konulacaktır” ifadelerini kullanan Hürser Tekinoktay’ın “Ekonomik ve Finansal Önlemler” başlığıyla yayınladığı 10 maddelik manifesto şöyle;

1 – Mali Disiplin ve Tasarruf Planı:

Kasaya kilit vurulacak, mutlak tasarrufa gidilecek ve mali disiplin sağlanacaktır. Kredi borçları dinamik bir modelle yeniden yapılandırılacak. Tasarruftan gelen kâr öncelikle yüksek faizli borçların kapanması için kullanılacak.

2 – Digital Şeffalık:‬

İkinci manifestomuzda belirtilen 4B Kongre Üyeliği kapsamındaki tüm White/Beyaz Kart sahipleri üye numarasıyla bjk.com.tr’ye giriş yaparak ve tüm mali tabloları online olarak görüntüleyebilecek, böylelikle Digital Şeffaflığa tam olarak geçiş yapılacaktır.

Gelirin yüzde 5'i amatör şubelere

3 – Gelir Dağılım Disiplini:

Futbolcuların ücret, maaş ve primleri toplam gelirin yüzde 65’ini geçmeyecek.
Toplam gelirin en az yüzde 5’i amatöre şubelere ayrılacaktır.

4 – Etik ve Rekabet Piyasası Kuralları:

Yönetim Kurulu Üyelerine ait ve üyelerin ortaklığındaki şirketler, BJK A.Ş. ve Derneğe ait hiçbir şirkete kati surette fatura kesemeyecek.‬

5 – Rayiç bedel maaş kuralı:

Üst düzey çalışan profesyonel idari personelin maaşları, yaptığı işin emsali olan rayiç bedellerin üstüne katiyetle çıkmayacak.

6 – Gerçek Denk Bütçe:

Gelirlerden daha fazla harcama yapılmayacak.
Altyapı, tesis gibi yatırımlar başa baş harcamaya dahil edilmeyecek. Bu tip yatırımların maliyeti bütçenin %10’unu geçerse bu ancak Genel Kurul kararıyla olacak.

7 – Amaca uygun bütçe ve harcama:

Bütçelere Futbolcu satış gelir kalemi konulmayacak.
Özel durum ve ihtiyaç fazlası oyuncuların satışından elde edilecek gelirin kârı, yüksek faizli banka borçlarının kapatılması için kullanılacak.

'Sponsorluk gelirleri amacı dışında kullanılmayacak'

8 – Sponsorluk gelirleri amacı ve kapsamı dışında hiçbir yerde kullanılmayacak.

9 – Tüm transferlerde oyuncu menajerlerine ne kadar ödeme yapıldığı tüm detaylarıyla resmî internet sitesinden duyurulacak.

10 – Zarar eden tüm işletmeler ıslah edilecek. 4B Projesiyle desteklenerek yaratılacak kâr getiren ticari işletmelerle futbol içi / dışı üretim ekonomisine geçiş sürecine girilecek.

Senin için hazırladığımız haberler