Beşiktaş Avrupa'da mazisinden yiyor

20.10.2021 - 13:53 | Son Güncellenme: 20.10.2021 - 15:54

Süper Lig'de Başakşehir'e kaybeden Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde de Sporting Lizbon'a mağlup oldu. Kartal Yiğit, Beşiktaş'taki son gelişmeleri kaleme aldı...

Beşiktaş Avrupa'da mazisinden yiyor

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş - Sporting Lizbon maçının ekibimiz aleyhine 4-1'lik skorla sonuçlanması kesinlikle tesadüf değil. Rakip, Beşiktaş'ı çok iyi çalışmış ama ekibimiz için aynı şeyleri söylememiz söz konusu değil...

Sergen Yalçın "Rakibi analiz ettik" dedi ama...

Sporting Lizbon, maç öncesi ısınma antrenmanında sadece 10 dakika yan top ve korner çalıştı.  Beşiktaş buna karşı ne yaptı? Sergen Yalçın, ne kadar "Rakibi analiz ettik" dese de tablo öyle gözükmedi.

Coates kopya iki gol attı

Siyah - beyazlıların teknik ekibi, Sporting'in duran top becerisini çözememiş. Rakibin kaptanı, 4 numaralı oyuncusu Sebastien Coates, Avrupa'nın en çok gol atan stoperlerinden.  Kornerlerde de birbirinin kopyası iki topu ağlara gönderdi. Coates bırakın markajı gözle bile takip edilmeyince sonunda Rachid Ghezzal, duran toplarda  Portekiz takımının kaptanının yanına geldi ve 'Bari ben yanında durayım" dedi.

"Sergen Yalçın tek başına sorumlu değil"

Bu analiz eksikliğinde Sergen Hoca'yı tek başına sorumlu görmek doğru değil. Takımın analiz ekibi ve diğer antrenörleri sınıfta kaldı. Keşke Beşiktaş teknik ekibi maçtan önceki ısınma antrenmanına bakıp "Bunlar ne yapıyor?" deselerdi.

Hayal kırıklığı

Şenol Güneş döneminde Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grup birincisi olarak çıkan ilk Türk takımı olmuş ve ülkeye büyük gurur yaşatmıştı. Sergen Yalçınlı Beşiktaş ilk 3 maçta "0" çekerek hayal kırıklığı yarattı.

Maddi kayıp büyük

Beşiktaş rakibini mağlup edebilseydi bir gecede 30 milyon TL'yi kasasına koyacaktı. Siyah - beyazlılar bu fırsatı kaçırmış oldu.  Sergen Hoca'nın takımının bir mucize olmazsa Avrupa defterini kapattığını söyleyebiliriz.

 Beşiktaş'ın Avrupa karnesi ne olacak?

Burada büyük bir hata olarak gördüğüm Sergen Yalçın'ın "Şampiyonlar Ligi'nde devam edemezsek Avrupa Ligi'nde oynamayı istemiyorum" açıklamasını hatırlatmak gerekiyor. Belki hoca, hem ligi hem Avrupa'yı  beraber götüremeyeceğini düşünüyor.  Ancak burada büyük bir tehlike var. Şenol Güneş dönemindeki gurur tablosunun "0" puan çekerek tam tersine dönmesi söz konusu.

Futbolcular nasıl etkilenecek?

Yalçın'ın Avrupa Ligi sözlerinden etkilenebilecek futbolcuların konsantrasyonu nasıl sağlanacak? "Yenilsek bile önemli değil" düşüncesi kafalardan atılabilecek mi? Şampiyonlar Ligi'nde puan alınması için Sergen Hoca'ya büyük görev düşüyor.
 

Senin için hazırladığımız haberler